avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare proces suspendat (plângere contravetionala)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare proces suspendat (plângere contravetionala)

Buna ziua

Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei.
La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus copii dupa inscrisuri pentru a fi comunicate intimatei. Acum problema este ca eu am depus cerere de repunere pe rol a cauzei in data de 16.10.2013 la registratura judecatoriei. Inital doamna de la registratura m-a trimis la arhiva pentru a le spune sa il trimita la registratura(???!!!!) dar de la arhiva mi s-a spus ca dosarul a plecat deja la judecator si nu e la arhiva. Cererea de repunere pe rol a ramas la registratura dar nu mi s-a dat nici un numar de inregistrare nimic prin care sa dovedesc ca am depus acea cerere.
Acum la perimari vad ca sa admis perimarea....

Ora estimata: 08:30
Complet: C12 PERIMÃRI
Tip solutie: Perimat
Solutia pe scurt: Admite excepţia perimării cauzei, invocată de instanţă din oficiu. Constată perimată cererea de chemare în judecată. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 13.11.2013.
Document: Hotarâre 13.11.2013

17.10.2012
Ora estimata: 8:30
Complet: C9 CONTRAVENŢIONAL
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul art. 155 ind.1 C.pr.civ, suspendă judecata. Cu recurs pe durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.10.2012.
Document: Încheiere - Suspendare 17.10.2012

Ce se mai poate face in cazul acesta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Vasilica80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:19, 17 Noiembrie 2013
Buna seara,

Perimarea este sanctiunea procedurala pe care o aplica judecatorul in situatia in care partea nu staruie in judecarea cererii (lasa procesul in nelucrare) timp de un an. Perimarea lipseste de efect toate actele efectuate in cursul judecatii.

Teoretic, ati putea intenta din nou procesul, insa avand in vedere ca plangerea contraventionala se face intr-un anumit termen, care a fost depsasit, nu mai puteti face nimic.

Costi Boncu
Nu se poate face resurs la perimare? Avand in verere faptul ca eu am depus actele care se solicitau pe data de 16.10.13 sau se considera ca deja s-a depasit un an?
Cele 5 zile in care se poate face recurs sunt calendaristice sau zile lucratoare?
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
Vasilica80, utilizator
Buna ziua,

daca dvs considerati ca ati depus actele solicitate dar cu toate acestea s-a mentinut suspendarea puteti formula recurs.

Costi Boncu
Pai asta vreau eu sa știu: dacă suspendarea procesului s-a facut pe 17.10.2012 si eu am depus actele la registratura pe 16.10.2013 se considera ca a trecut anul si se perimeaz sau sunt in termen si atunci pot sa fac recurs la perimare?

Va multumesc frumos pentru răspuns.
Sunteti un termen. Faceti recurs.

Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)