avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Proprietar cu taxa de poluare recuperata doresc sa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Proprietar cu taxa de poluare recuperata doresc sa vand masina, cum se poate ocoli timbrul de mediu de catre noul proprietar?

Buna ziua,


Am o masina proprietate personala la care am platit acum ceva timp taxa de poluare. Ulterior, contravaloarea ei mi-a fost inapoiata prin intermediul instantei.


Problema mea este urmatoarea: acum ,daca vreau sa instrainez masina, cumparatorul va dori sa scada din pretul masinii, contravaloarea timbrului de mediu pe care el este obligat, conform OUG 9/2013, sa il plateasca, chiar si in situatia in care ma aflu eu, cu taxa de poluare recuperata prin instanta.


Ce cai legale as avea la dispozitie sau cum as putea sa procedez astfel incat sa ma asigur ca eventualul meu cumparator nu va trebui sa achite aceasta noua taxa ?


Cel mai recent răspuns: Iulia Malis Popa , Consilier juridic 17:36, 18 Noiembrie 2013
nu se poate ocoli
Din ce informatii am cautat, solutia ar fi ca noul proprietar sa cumpere autoturismul si ca, eventual, sa introduca la instanta o cerere de obligare a Directiei inmatriculari auto la inmatricularea autovehiculului fara achitarea timbrului de mediu...?


In ce masura au sorti de izbanda astfel de cereri, cu privire la aceasta noua forma a taxei de poluare? Am vazut cateva spete in care s-a dispus inmatricularea autovehiculelor fara achitarea contravalorii timbrului de mediu, dar momentan sunt atacate cu recurs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru mediu ecowaterproiect ecowaterproiect Am o nelamurire Daca sunt in proces si momentan am inscris masina cu numere negre si certificat pe care scrie ca este inmatriculata masina provizoriu pana la ... (vezi toată discuția)