avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Mai platesc taxa de mediu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Mai platesc taxa de mediu?

Buna ziua

Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa stiu daca in aceasta situatie cumparatorul mai plateste taxa de mediu.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters277125 , utilizator 20:27, 4 Noiembrie 2013
Da, potrivit legii cumpărătorul va trebui să plătească.

Obligaţia de plată a timbrului intervine o singură dată, astfel:

c)cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;

d)cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat în situaţia autovehiculelor pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fără plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

(art. 4 lit. c și d. din OUG 9/2013)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)