avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei .La sora mare este numele scris corect iar la cele doua gemene este gresit.Unde putem rezolva problema ,la primaria din localitate? noi credem ca de aici s-a strecurat greseala ,dar de aici am fost trimise la un notar , cu doi martori.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 11:47, 3 Aprilie 2009
si asa se procedeaza dar ca sa va "stergeti" greseala din certificate, va trebui o actiune in instanta.
Deschideti mostenirea la instanta pana una alta.
Sa nu va inlature de la mostenire cealalta sora.

Cu certificatul de nastere o rezolvati la instanta.
Mergeti la un avocat sa va redacteze actiunea si apoi va descurcati singure in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Corectarea actelor de stare civila este un procedeu lung si va ciocniti de birocratia din sitemele noastre. Totusi e necesar, dar nu va impiedica sa faceti succesiunea la notar. Notarul sa formuleze o declaratie pe propria raspundere ca persoana din certificatul de deces si cea trecuta la mama in certificatul de nastere gresit, este una si aceasi persoana, si este mama Dvs. Cu aceasta mostenirea se poate face. Iar apoi puteti porni actiunea de corectare si in acte. Multa rabdare si curaj. In buletin nu aveti aceasi problema? Numele mamei trecut dupa certificatul de nastere? Si acela va trebui schimbat!
Buna ziua!....Provin dintr-o familie cu 5 frati care traiesc toti....parintii nostrii au decedat acum 19 ani....eu sunt cel mai mic dintre frati si de cand au murit parintii nostrii am ingrijit de curtea parinteasca, am platit impozitele locale aferente curtii parintesti, dar nu am locuit acolo decat sezonier....cand mergeam sa muncesc pamantul aferent curtii batranesti. Mentionez ca nu mai detin actul casei si ca fratii sunt in principiu de acord sa-mi semneze pentru a-mi ramane casa mie.
Va rog foarte mult sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce anume trebuie sa fac si care este ordinea pasilor de urmat pentru a putea intra in legalitate in ceea ce priveste proprietatea casei parintesti.
Puteti merge la notar cu toti fratii.
Dar va costa mult.

Va poate redacta un avocat o actiune si vor fi citati toti fratii dvs.Asta inseamna sa ii platiti doar scrierea actiunii in justitie.
Asa e mai ieftin si mai sigur as zice.
Daca va permiteti un avocat va poate si reprezenta.
Din cate spuneti nu exista probleme intre frati.Deci, nu va poate costa mult procesul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Probleme cu notarul!!! gabriellablaga gabriellablaga Buna ziua! Spuneti-mi va rog cum pot rezolva o asemenea problema: am fost la notar sa-mi fac succesiunea dupa parintii mei(tatal meu decedat in 1998, iar ... (vezi toată discuția)
Finalizarea succesiune imposibila...cum rezolv problema? raduandrei raduandrei Buna ziua, Problema este urmatoarea: Ambii parinti ai nostrii au decedat, ramanandu-ne un apartament. De 2 ani ma tot chinui sa il conving sa finalizam ... (vezi toată discuția)
Un pic de ajutor KPSUNIKA 1 KPSUNIKA 1 AM PARINTII MORTI SI AS DORI SA STIU CUM SE POATE SA FIU TRECUTA PE CONTACTUL CASEI CA PROPRIETAR ?STIU DOAR CA SUNT MOSTENITOR DAR SA TREC CONTRACTUL CASEI ... (vezi toată discuția)