Deţin un imobil- casă de locuit şi astăzi am aflat că nu am acte de proprietate pentru el.
Casa a fost construită de bunicul meu care este decedat de peste 30 de ani, în viaţă fiind numai bunica.
Tot din acea perioadă locuiesc în acest imobil.
Pentru o acţiune în constatarea uzucapiunii pot să o acţionez în judecată pe bunică?
Bunica nu era sotia bunicului ? Parintele care a fost copilul bunicilor nu mai este in viata? Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic si in functie de mostenitori se va vedea daca sunteti sau nu si dvs printre acestia. Bunica e probabil proprietara in cea mai mare parte asupra imobilului. Nu aveti cum sa deschideti proces impotriva bunicii.
Bunica era soţia bunicului. Mama mea deţine casa. Ar putea deschide o acţiune judecătorească pentru constatarea uzucapiunii?
Succesiunea după bunicul meu a fost dezbătută după moartea acestuia, însă această casă nu a intrat la masa succesorală.
Am făcut o greşeală în primul mesaj când am spus că eu deţin imobilul, a fost neintenţionată.
Mostenire
Adriana01
Va salut in primul rand si va multumesc anticipat in al doilea rand. Am o intrebare legata de mostenirea unei case.Bunicul care a decedat a lasat in urma ... (vezi toată discuția)