avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire !!!

Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :(

Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata mai este doar 1. Bunica a lasat mostenire prin testament unui frate de al meu partea ei de casa, iar bunicul unei fiice care a decedat. Eu locuiesc in casa de 14 ani. Exista vreo lege care sa-mi permita sa ma intabulez pe aceasta casa?, de cand locuiesc acolo nu a venit nici un mostenitor sa-si ceara partea, iar fratele meu mi-ar lasa mie partea lui. (cat ar fi partea aceeia din casa?), urmasii bunicilor sunt : Un copil al lor (necasatorit), trei nepoti de la fiica mostenitoare a partii tatalui , 4 nepoti de la alta fiica intre care si eu. ( am auzit ca daca stand mai mult de 10 ani in casa si nu e revendicata de nimeni, eu m-as putea intabula)
Va multumesc anticipat !!! O seara buna :)
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 23:06, 17 Noiembrie 2009
Dezbaterea succesiunilor.


Ce ati auzit ar putea fi uzucapiunea, dar datele pe care le-ati prezentat sunt incomplete. Datele la care s-au produs cele doua decese ar fi interesante.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
jenipanait, utilizator
buna seara!
in ce an au decedat bunicii dvs/
si la mom decesului fiecaruia dintre ei, ce copii erau in viata?
ce a lasat bunica prin testament/
ati dezbatut vreo succesiune?
Uzucapiunea de 10 ani o puteti revendica daca a-ti detinut imobilul ca si cand a-ti fi proprietar,adica sa platiti impozitul,in aceasta perioada sa nu existe intreruperi de posesie,posesia bunului sa nu fie tulburata de terte persoane.
Daca acel imobil aduce atingere rezervei de mostenire atunci el face obiectul succesiunii si trebuie sa fie supus partajului,daca ceilalti mostenitori sunt renuntatori atunci puteti intra in posesia dreptului de proprietate al imobilului.
buna seara!
pt a putea invoca uzucapiunea "scurta "aveti nevoie de un just titlu constitutiv sau translativ de drepturi, ori un certficat de mostenitor este un act declarativ!
jenipanait a scris:

Dezbaterea succesiunilor.


Ce ati auzit ar putea fi uzucapiunea, dar datele pe care le-ati prezentat sunt incomplete. Datele la care s-au produs cele doua decese ar fi interesante.




Bunica a decedat in 1988 si bunicu in 1992

Alte discuții în legătură

Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)