avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Gestiunea deseurilor
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Gestiunea deseurilor

imi puteti spune care sunt CAEN urile obligate sa isi gestioneze deseurile (respectiv contract separt cu rebu chiar daca sunt in incinta unui spatiu comercial care are la randul sau contract)si conf carui act normativ?
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 13:05, 22 Noiembrie 2013
Conform Legii 211/2011 toti generatorii de deseuri au obligatia gestionarii corespunzatoare a deseurilor, respectiv au obligatia valorificarii sau eliminarii prin operatori economici autorizati.
adica intr-un Mall de exemplu, fiecare magazin in parte are contract separat? care sunt "generatorii de deseuri? intra in aceeasi categorie de generatori un restaurant si un magazin de haine???
Gestionarea deseurilor si raportarile care se fac catre autoritati sunt reglementate si de HG 856/2002.
Nu stiu exact care este situatia in Mall. In mod normal, intr-un mall se inchiriaza doar spatiul, fiecare societate isi indeplineste obligatiile pe care le are conform legilor in vigoare (deci, cred ca fiecare trebuie sa aiba un contract cu o societate care valorifica / elimina deseurile in functie de deseurile generate).
Referitor la a II-a intrebare, da, atat restaurantele cat si magazinele de haine au statutul de generatori de deseuri. Diferenta consta in tipurile de deseuri generate (conform anexei 2 din HG 856/2002)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghid indeplinirea obligatiilor legii 211/2011 subexl subexl Fiind desemnat ca persoana responsabila de managementul deseurilor, as putea gasii undeva un fel de ghid pentru implementarea reglementarilor legii 211? Ce am ... (vezi toată discuția)
Vanzare fier vechi adinaelena adinaelena Buna ziua O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul ... (vezi toată discuția)
Deseurile mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Am primit certificatul de valorificare de la REBU, cei cu care avem contract de ridicare a deseurilor din plastic, hartie, carton si menajere. ... (vezi toată discuția)