avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ghid indeplinirea obligatiilor legii 211/2011
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ghid indeplinirea obligatiilor legii 211/2011

Fiind desemnat ca persoana responsabila de managementul deseurilor, as putea gasii undeva un fel de ghid pentru implementarea reglementarilor legii 211?
Ce am inteles pana acum:
-colectare selectiva minim cele patru tipuri de deseuri,
-contract cu firma de salubrizare
- identificare tipuri deseu (HG856)
- completare tabele anexa din HG856

Ceea ce nu vad clar este partea cu valorile din acel tabel. Fiind vorba de o firma cu activitate de comert cu deseuri PET, cantitatea deseurilor detinute se pot calcula din facturile primite din luna respectiva, insa nu stiu ce tabel trebuie sa mai completez sau cum justific de exemplu ca am trecut cantitatea de 50T PEt pe luna trecuta in tabelul din HG856? sa fac un tabel cu toate facturile de cumparare? Sau sa atasez copii ale facturilor? sau trec simplu rezultatul calculelor facute si nu mai am nevoie de alte tabele?
Un fel de ghid mi-ar fi de mare ajutor.
Cel mai recent răspuns: subexl , utilizator 16:14, 23 Noiembrie 2012
[ link extern ]

Atentie, nu puteti fi desemnat fara curs!

Avand in vedere ca L211/2011 introduce obligatia de a tine evienta gestiunii deseurilor si de a o transmite anual la AJPM (de catre producatorii, detinatorii de deseuri, comerciantii si brokerii, operatorii economici autorizati pentru tratarea deseurilor) (amenda 15.000-30.000), si pentru a va usura munca privind raportarea, va recomand sa tineti evidenta deseurilor (intrate, iesite, stocate) pe tabele cf. pag.10 din linkul de mai jos:




[ link extern ]

vezi pag.10

adica pe fiecare tip de deseu (pe coduri)
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator
Buna seara!
Legea 211/2011 este un cadru general, principala sa "noutate" fiind reprezentata de obligativitatea fiecarei persoane juridice de a tine evidenta gestiunii deseurilor generate, celelalte prevederi fiind, intr-o oarecare forma, prezente si in legislatia anterioara.
Notiuni privind responsabilitatile unei persoane desemnate pentru gestiunea deseurilor ar fi trebuit sa primiti in cadrul cursurilor pentru eliberarea diplomei de responsabil gestiunea deseurilor....
In alta ordine de idei:
1. HG 856/2002 cuprinde codurile aferente fiecarei categorii de deseuri, dar raportarile prevazute se refera doar la deseurile generate din activitati proprii:
"ART. 1
(1) Agentii economici care generează deseuri au obligatia să tină o evidentă a gestiunii acestora, în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 1, pentru fiecare tip de deseu."

Urmatorul articol chiar subliniaza faptul ca agentii autorizati sa colecteze/ transporte/ valorifice/ elimine deseuri, vor completa anexa 1 doar pt deseurile rezultate din activitatea proprie:
"ART. 2
(1) Agentii economici autorizati să desfăsoare activităti de colectare, transport, depozitare temporară, valorificare si eliminare a deseurilor sunt obligati să tină evidenta gestiunii deseurilor conform art. 1 alin. (1) numai pentru deseurile generate în cadrul activitătilor proprii."


2.Evidenta gestiunii deseurilor colectate, transportate, depozitate temporar, valorificate si/sau eliminate se raportează de către agentii economici autorizati folosind proceduri speciale (exista legislatie in domeniul uleiurilor uzate, ambalajelor, acumulatorilor, etc...) si anumite perioade de raportare, in functie de categoriile de deseuri colectate/ valorificate.

3. Avand in vedere faptul ca sunteti valorificator de PET (asa am subinteles), inseamna ca aveti si Autorizatie de mediu, si acolo ar trebui sa existe un capitol special privind raportarile ce trebuiesc facute si formatul acestora....

Herra_ a scris:

pentru a va usura munca privind raportarea, va recomand sa tineti evidenta deseurilor (intrate, iesite, stocate) pe tabele cf. pag.10 din linkul de mai jos:
[ link extern ]
vezi pag.10
adica pe fiecare tip de deseu (pe coduri)


Ghidul la care faceti referire are aplicabilitate exclusiv pentru institutiile publice, pentru ele fiind introdusa, incepand cu 2012, oligativitatea colectarii selective, cu atingerea unor praguri in urmatorii ani. De aceea a fost conceput ghidul, pt ca nu exista o legislatie strict aplicabila acestora.
Da, stiu asta! Este o indrumare. Mai mult decat atat! Ati facut abstractie de ea (de cap tabel din indrumare), citand numai din lege, fara sa dati un raspuns practic (banuiesc ca omul a citit legea!...tocmai facea referire la ea...) Omul a cerut ceva practic! Legea este pe toate gardurile! @subexl a intrebat clar!
Ceea ce nu vad clar este partea cu valorile din acel tabel.
va rog raspundeti punctual, nu cu copy-paste!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator
Buna ziua!
Am ales sa dau si citate din legislatie pt a se vedea ca nu este o interpretare proprie, nu pt ca imi place butonul de copy/paste in mod deosebit.
Daca vreti si mai punctual:
Trebuie sa tina cel putin 2 evidente (nu stiu exact ce obiect de activitate are):
1. evidenta deseurilor generate din activitatea proprie (care nu include deseurile colectate, cu facturile la care face referire) - aici completeaza tabelele respective din HG 856/2002
2. evidente specifice activitatii sale, cf prevederilor autorizatiei de mediu detinute (sunt anumite raportari care se fac anual, pana la 25 februarie, sau pana la 25 octombrie) si care nu se fac pe tabelele din anexa 1 a HG 856/ 2002, iar tabelele de raportare arata intr-un mod anume, nu trebuie sa "adaptam" unele dintr-un ghid de pe net......

Si, sincer, din cum am citit eu mesajul, nu mi s-a parut ca a inteles f bine HG 856.....altfel de ce ar intreba cum trece deseurile colectate in tabelul care se completeaza pt deseurile generate...?
Daca nu am inteles eu bine, imi cer scuze, nu tin sa am suprematia informationala, ma pot abtine de la a dat informatii daca nu ajuta cu nimic......

o zi placuta va doresc....

@shanty

Inteleg ca esti mai documentata decat noi.
Te rog posteaza la documente utile, indreapta paginii, orice fel de tabe (model) dispui.
De fapt practica ne omoara!
Eu am avut control. Am iesit in regula. Doar ca in 30 de zile in care m-am documentat si am facut si cursul, am cheltuit cat pentru o amenda!
Te asteptam cu TABELE (indiferent pt. ce fel de soc.)
Iti multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator

Alte discuții în legătură

Deseurile mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Am primit certificatul de valorificare de la REBU, cei cu care avem contract de ridicare a deseurilor din plastic, hartie, carton si menajere. ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - urgent jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema legata de evidenta gestiunii deseurilor: o societate a obtinut un acord de mediu in vederea demolarii unor mijloace fixe (poduri ... (vezi toată discuția)
Declaratie fondul de mediu marianachelariu marianachelariu S-a emis o prima factura catre agentul colector de deseuri ambalaje reprezentand valorificare in scopul indeplinirii obiectivului individual. Firma colectoare ... (vezi toată discuția)