avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE FIER VECHI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE FIER VECHI

Buna ziua

O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul constitutiv pentru a putea face acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 21:15, 17 Iunie 2013
Conform legii 211/2011, agentii economici au oblicatia valorificarii / eliminarii deseurilor rezultate din activitatea proprie. In cazul dumneavoastra aceasta obligatie revine societatii care a obtinut de la Agentia pentru Protectia Mediului avizele necesare activitatii de demolare. Nu aveti nevoie de un anumit cod CAEN in actul constitutiv, ceea ce doriti sa faceti se numeste valorificarea deseuriloR din fier vechi. Trebuie sa aveti grija la urmatoarele aspecte:
1. vanzarea sa se faca catre un agent economic autorizat (gen REMAT sau care are in actul constitutiv codul CAEN specific activitatii de colectare a deseurilor din fier vechi, sau sa fie efectiv un valorificator de deseuri)
2. sa intocmiti formularele de incarcare-descarcare deseuri
3. sa tineti evidenta deseurilor, conform HG 856/2002
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
jacquelline, utilizator
multumesc mult
acum intrebare : platesc eu cei 3% taxa de mediu sau firma care colecteaza fierul vechi ?cat despre tva am inteles ca facturez cu taxare inversa avand in vedere ca ambii parteneri economici sunt platitroi de tva .
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
adinaelena, utilizator
Conform OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu " o contribuţie de 3% din veniturile realizate din vânzarea deşeurilor metalice feroase şi neferoase, inclusiv a bunurilor destinate dezmembrării, obţinute de către generatorul deşeurilor, respectiv deţinătorul bunurilor destinate dezmembrării, persoană fizică sau juridică. Sumele se reţin prin stopaj la sursă de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare şi/sau valorificare a deşeurilor, care au obligaţia să le vireze la Fondul pentru mediu"
Mai aveti grija la codurile aferente acestor deseuri (cf. HG 856/ 2002): sa se regaseasca in autorizatia de mediu a valorificatorului caruia ii predati deseurile...
bun , multumesc ,cei 3% trebuie sa-i trec in factura?citisem undeva ca cei de la firma de colectare trebuie sa plateasca cei 3% dar eu trebuie sa-i trec in factura ?Cum e corect ?

Alte discuții în legătură

Impozitul retinut la sursa 3% la colectare deseuri nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt o firma cu cod caen 4677 Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor, platitoare de TVA, Impozit pe Profit si as ... (vezi toată discuția)
Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - urgent jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema legata de evidenta gestiunii deseurilor: o societate a obtinut un acord de mediu in vederea demolarii unor mijloace fixe (poduri ... (vezi toată discuția)