avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... STIRE NOUA - IMPOZIT MICROINTREPRINDERI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

STIRE NOUA - IMPOZIT MICROINTREPRINDERI

Proiect de ordonanta de urgenta: Introducerea impozitului minim obligatoriu pentru microintreprinderi
de E.M. HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2009, 13:03 Economie | Finanţe & Bănci


Din luna aprilie, microintreprinderile ar putea fi obligate sa plateasca trimestrial un impozit minim in valoare de 1.625 lei, daca suma datorata statului nu depaseste aceasta valoare, informeaza Mediafax, care citeaza surse ministeriale.

La nivelul intregului an, impozitul calculat reprezinta echivalentul a aproximativ 1.500 euro.

"In situatia in care impozitul datorat de microintreprinderi este mai mic decat 1.625 lei trimestrial, acestea sunt obligate la plata acestei sume", au aratat sursele, care citeaza un proiect de ordonanta de urgenta.

Pentru anul in curs, calculul se va face dupa doua reguli. Pentru trimestrul al II-lea, va fi comparat impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat la sfarsitul trimestrului cu limita de 1.083 lei, iar pentru trimestrele III si IV va fi comparat impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat la sfarsitul fiecarui trimestru cu limita de 1.625 lei aferenta fiecarui trimestru.

Cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor indicata in document este de 3% in 2009.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 13:15, 13 Mai 2009
Ei nu ca astia au innebunit de tot!#-o
si o sa-l dea afara pe salariat, si o sa treaca la impozit pe profit , si o sa aiba pierdere , si o sa .....
Nu neaparat il da afara, poate sa treaca la impozit pe profit optional, dar probabil s-au gandit si la asta si pregatesc ceva si pt.platitorii de imp.pe profit.
Multi si-au facut microintreprinderi si s-au inregistrat ei ca salariati. In aceste conditii, vor rezilia contractul de munca si vor lucra la negru.
Care este avantajul statului?
Stati "linistiti” – se pregateste ceva si pt platitorii de impozit pe profit deoarece s-a constatat ca prea multe S.C. sunt "pe pierdere” si totusi continua sa functioneze si chiar sa aiba angajati... S-a vehiculat cu ceva ani in urma o chestie de genul... "impozit pe pierdere”! Poate ceva mai tarziu... ca pt 2010 platitorii de impozit pe profit vor fi obligati sa "duca la semnat" declaratia 101 (semnata de un consultant fiscal)...

Alte discuții în legătură

Taxa forfetara husaru anca husaru anca buna ziua , lamuriti ma va rog care este situatia actuala a povestii despre taxa forfetara ????????????????? si cat am de platit daca am un srl si nu ... (vezi toată discuția)
Societate cu pierdere pe 2008 -impozit forfetar ? simomagda simomagda Buna ! In cazul in care o societate este pe pierdere pe ultimii 3 ani iar pe primele 2 trimestre din 2009 la fel, cum se calculeaza impozitul forfetar ? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar liviu66 liviu66 Buna ziua ,am o firma cu o cifra de afaceri sub 12000euro pe an.La sfirsitul trimestrului 3 aveam platit tot impozitul forfetar alocat anului2009 ... (vezi toată discuția)