avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Norma pe venit PFA ferma de subzistenta masura 141 ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Norma pe venit PFA ferma de subzistenta masura 141 legume

va rog mult,spuneti-mi si mie cum sa completez decl 220 ? si cum pot trece de la contabilitate sistem real,la norma pe venit?multumesc!
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 18:39, 1 Decembrie 2013
Trebuie sa depuneti la inceputul anului viitor, pana pe 31 ianuarie 2014, declaratia 220.
Sa vedeti mai intai daca pentru codul caen al activitatii se afla in tabelul cu activitati din judetul dumneavoastra pentru care sunt norme de venit.
Va mai redau din codul fiscal cateva precizari care poate va vor ajuta:
Dacă un contribuabil desfăşoară două sau mai multe activităţi care generează venituri comerciale, venitul net din aceste activităţi se stabileşte prin însumarea nivelului normelor de venit corespunzătoare fiecărei activităţi.
Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.
Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit și care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor, au obligația determinării venitului net anual în sistem real. Această categorie de contribuabili are obligația să completeze corespunzător și să depună declarația privind venitul estimat/norma de venit până la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Națională a României, la sfârșitul anului fiscal.
multumesc frumos de sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

trecere de la norma de venit la sistem real - intrep. individuala AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 As vrea si eu sa stiu cand se trece de la norma de venit la sistem real? Atunci cand se depaseste suma de 100.000 euro in cursul anului? Si in ce consta ... (vezi toată discuția)
Pfa cu impozit fix monabela monabela am un pfa la care platesc anual 1600ron impozit la stat,(sunt cu impozit fix nu in partida simpla) nedumerirea mea e ca mi sa spus acum 4ani ca nu trebue sa ... (vezi toată discuția)
Pfa impozitare pe norma de venit ataela1 ataela1 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema:sunt PFA,neplatitor de TVA,venit net pe baza de norme de venit. Am obligatia tinerii contabilitatii? Ce registre ... (vezi toată discuția)