avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa cu impozit fix
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa cu impozit fix

am un pfa la care platesc anual 1600ron impozit la stat,(sunt cu impozit fix nu in partida simpla) nedumerirea mea e ca mi sa spus acum 4ani ca nu trebue sa mai completez registru de incasari si plati=D>,dar acum alti comercianti spun ca trebue#-o dar nu stiu nimic oficial.ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: monabela , utilizator 10:05, 27 Mai 2012

OUG 125/2011 instituie, in cazul contribuabililor care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, obligatia de a completa rubrica de incasari din Registrul-jurnal de incasari si plati. Pana acum, acesti contribuabili nu erau obligati sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla pentru activitatile respective.

:(acum cum procedez rectific din 2011 sau incep cu 2012?:-/mie mi se pare normal doar 2012,legea a fost modificata in decembrie
trec doar incasarile sau si facturile(chitanta)de achizitionare a marfii, plata chiriei si plata impozitului?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
monabela, utilizator
Codul Fiscal : ART. 49 Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit

(8) Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.

(9) Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit și care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor, au obligația determinării venitului net anual în sistem real. Această categorie de contribuabili are obligația să completeze corespunzător și să depună declarația privind venitul estimat/norma de venit până la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Națională a României, la sfârșitul anului fiscal.

acum cum procedez rectific din 2011 sau incep cu 2012?mie mi se pare normal doar 2012,legea a fost modificata in decembrie
trec doar incasarile sau si facturile(chitanta)de achizitionare a marfii, plata chiriei si plata impozitului?

Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
monabela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa impozitare pe norma de venit ataela1 ataela1 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema:sunt PFA,neplatitor de TVA,venit net pe baza de norme de venit. Am obligatia tinerii contabilitatii? Ce registre ... (vezi toată discuția)
Norma pe venit pfa ferma de subzistenta masura 141 legume mary6 mary6 va rog mult,spuneti-mi si mie cum sa completez decl 220 ? si cum pot trece de la contabilitate sistem real,la norma pe venit?multumesc! (vezi toată discuția)
Registre pfa norma venit lord_costin lord_costin Buna ziua, As dori sa aflu pentru PFA la norma de venit de ce registre am nevoie. Din ce am inteles obligatoriu este doar Registru de Evidenta Fiscala unde ... (vezi toată discuția)