avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumuturi bani, recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumuturi bani, recuperare

Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul stabilit imprumutatorul este in drept sa investeasca prezentul contract cu formula executorie si sa ceara executarea sa prin scoatere la vanzare a bunurilor debitorului astfel ca valoarea acestora sa serveasca la acoperirea sumei imprumutate si a cheltuielilor de executare < (mentiunea din contractul notarial) mai este nevoie de o hotarare judecatoreasca pentru obligarea debitorului la restituire sau este suficient investirea actului cu formula executorie si scoaterea la vanzare a bunurilor respectivului de catre executorul judecatoresc ?
Daca persoana in cauza refuza (din varii motive fiind de rea credinta ori cu buna stiinta s-a descotorosit de bunuri personale de la semnarea contractului si pana la demararea executorie a contractului) nu constituie abuz de incredere sau inselaciune ?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 16:19, 30 Noiembrie 2013
Nu este nevoie de nicio hotărâre judecătorească, puteți să-l executați silit prin executor judecătoresc, dar dacă s-a descotorosit de bunuri, atunci trebuie să introduceți acțiune civilă în instanță pentru a se constata ce bunuri mai deține respectivul pentru a putea fi executat silit
Eu sunt de parere ca este necesara o decizie a innstatei pentru ca nu sunteti unitate bancara si deci nu puteti da bani cu imprumut
De ce sa nu poata sa dea bani cu imprumut, cine ii interzice ? Nu trebuie sa fii institutie bancara sau nebancara pt a da bani cu imprumut, nu poate percepe dobanda cat o astfel de institutie, dar asta e altceva.
Nu aveti nevoie de o hotarare, contractul de imprumut autentificat de notar constituie titlu executoriu, daca ati face cerere la instanta, ar fi respinsa ca lipsita de interes. Pt un contract incheiat inainte de intrarea in vigoare a noului cod civi, potrivit art.66 din Legea nr.36/1995 actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acestuia, iar daca ar fi incheiat dupa intrarea in vigoare a noului cod civil, ar fi titlu executoriu si daca ar fi incheiat sub semnatura privata daca ar avea data certa art 2165 cu referire la art 2157 alin1.
Cu acel contract va adresati unui executor judecatoresc care dupa ce cere si obtine incuviintare de la instanta pt executarea silita a debitorului, va putea infiinta poprire pe salariu si conturile bancare.
Daca datoria e de peste 10 mii lei, sau nu are venituri se poate cere si executa bunuri imobiliare.
Daca a instrainat vreun imobil cu scopul pagubirii dvs, puteti cere revocarea actului, va conta ce act a fost facut , daca a obtinut vreun pret..


Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu mai este necesara nici investirea cu formula executorie. Pe baza actului dvs. notarial, fiind titlu executoriu, executorul va cere incuviintarea executarii silite si odata cu asta se face si investirea (prin aceeasy incheiere a instantei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie shadow21 shadow21 buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)