avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut notar

Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ca pot trece la urmarirea si executarea silita privind bunurile mobile si imobile fara o notificare prealabila el find considerat conform dispozitilor art 1.523 cod civil in intirziere.Pot face o chitanta de mana intre mine si el s-a prelungim termenul cu 3 luni,fara s-a mai apelam la notar? Care cere o suma mare pentru modificarea contractului de imprumut.Cat este valabil acest contract de imprumut pe care il am acum de la data expirari termenului de rambursare daca nul renoim notarial?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionutt50 , utilizator 08:42, 9 Noiembrie 2014
Puteți cere executarea silită a debitorului în maxim 3 ani de la data de 31.10.2014.
Nu recomand modificarea contractului prin act aditional ori alte asemenea acte, sub semnătură privată, deoarece din punctul meu de vedere, dacă la data scadentă convenită ulterior prin act aditional debitorul nu restituie împrumutul, nu mai puteți trece la executarea silită direct potrivit art. 2165 Cod civil, ci trebuie să-l dați în judecată. Cu alte cuvinte actul notarial se bucură de forță executorie pe când unul sub semnătură privată doar cu încuviințarea instanței de judecată.
Actul aditional la Contractul de imprumut il puteti face la orice notar daca aveti contractul de imprumut initial. Mergeti si la alti notari . Daca faceti aditional faceti l in forma autentica asa cum este primul.
Daca a-ti incheiat contract notarial de imprumut si aveti garantia ca persoana imprumutata este de buna credinta,puteti incheia act aditional/act de mana
Este de preferat ,pentru garantia recuperarii imprumutului,dsa incheiati act aditional la notar ,act aditional in care sa prevedeti clauze asiguratorii dvs,terrmen restituire,garantii,etc
Yno actul sub semnatura privata nu este titlu executoriu.
Joha a scris:n
nYno actul sub semnatura privata nu este titlu executoriu. n
nn
In cazul imprumutului de consumatie, un înscris sub semnătură privată cu dată certă constituie titlu executoriu in ceea ce priveşte obligaţia de restituire, adica, sa nu omitem ca se poate incheia si la avocat.

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)