avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

contract de imprumut

am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc eu, el fiind din alt oras. pentru executare silita am inteles ca trebuie investit cu formula executorie. pot depune cererea la judecatoria din localitatea unde s-a incheiat contractul de imprumut?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:36, 17 Mai 2010
Buna ziua !
trebuie investit cu formula executorie la judecatoria din raza de competenta a notariatului unde s- a autentificat actul.
Cu stima !
contractul de imprumut are, potrivit art.66 din Legea Notarilor Publici nr.36/1995, putere de titlu executoriu la data exigibilitatii creantei.Mergeti direct la executor. acesta va solicita instantei incuviintarea executarii silite , va incepe executarea iar daca debitorul dvs are bunuri, venituri va recuperati debitul
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc din orasul in care domiciliaza debitorul deoarece acel executor va fi competent teritorial pentru ipoteza in care se executa si bunuir imobile.
contractul de imprumut fiind autentificat la notariat, nu este necesara investirea acestui act cu formula executorie.
va trebui sa va adresati direct unui executor din orasul de resedinta al debitorului !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)