avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce amenda am luat daca nu am procesul verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce amenda am luat daca nu am procesul verbal

Buna ziua,

Cum pot sa aflu ce amenda am primit daca nu am procesul verbal? Cunosc doar seria si numarul acelui proces verbal.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancasni , utilizator 08:15, 3 Decembrie 2013
Sanctiunea aplicata depinde de contraventia facuta.
Pentru ce fapta vi s-a intocmit proces verbal de contraventie?
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
cyan, moderator
Mi-a fost suspendat permisul pentru neacordarea de prioritate pietonilor pe la loc trecerea de pietoni. Perioada suspendarii este de 30 zile, insa nefiind de acord cu decizia luata, nu am semnat procesul verbal si de asemenea, nici nu m-am uitat pe el. as vrea sa stiu ce amenda am luat, unde as putea sa vad si de asemenea unde as putea sa o platesc in max 48 de h pentru a beneficia de plata amenzii la jumatate.

Multumesc.
art.100- oug195
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
(3) Contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă li se stabilesc clase de sancţiuni cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă.
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amendă.

4 pct. x 80 lei/pct. = 320 lei /2 = 160 lei in 2 zile lucratoare

Puteti plati numai dupa ce veti primi pv de constatare a contraventiei.
Va multumesc pentru raspuns. Agentul constatator mi-a spus ca avand in vedere ca nu am semnat procesul verbal, acesta mi se va trimite prin posta acasa. In aceasta situatie, se iau in considerare 48 h de cand il primesc in posta sau tot 48 h de la primirea amenzii? Daca se iau in considerare 48 h de la primirea amenzii, am vreo sansa sa platesc la primarie aceasta amenda doar cunoscand seria si numarul procesului verbal?

Va multumesc inca o data.
Se considera 2 zile lucratoare de la comunicarea procesului verbal, de cand il primiti prin posta.
Daca nu aveti procesul verbal de unde sa stie la primarie cat sa platiti?:)

Alte discuții în legătură

Legea suspedarii permisului pentru neacordare de prioritate pietonilor cadyman cadyman Salut , Vreau sa stiu care este legea neacordarii de prioritate a pietonilor angajati in traversare in cazul unui Amator Vs Profesionist. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal santionare neacodare de prioritate pietoni - nulitate absoluta allexs96 allexs96 Buna seara si bine v-am gasit ( fiind nou pe acest forum ), multumesc pentru initiativa. Va scriu in acest moment fiind intr-o situatie ingrata pentru mine, ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate pieton. Monica H. Monica H. intrebarea mea este > Pentru neacordare prioritate pieton, pe trecerea de pietoni se pot aplica mai multe sanctiuni, prin acelasi proces verbal?? De ex. ... (vezi toată discuția)