avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Nu sunt nici artisti si nici cercetatori, sunt voluntari care iubesc muntele si refac marcajele de pe traseele montane.
AMC este un ONG care si-a propus sa refaca traseele turistice din muntii Romaniei ce, in numeroase cazuri, nu au mai fost reamenajate de zeci de ani. Doar in acest an, voluntarii asociatiei au refacut 500 km din zona muntilor Negoiu.
Muntii romanesti includ nu mai putin de 12.000 km de trasee marcate de care nu s-a mai ocupat nimeni in ultimele decenii, de cand Organizatia Nationala a Pionierilor realiza actiuni de acest tip in anii '70.
"Nu trebuie sa fii urcat Everestul ca sa poti participa. (...) E nemaipomenit sentimentul de dupa, cand amintirile iti arata ca si efortul tau a contribuit la inca un traseu un pic mai sigur pentru cei ce vin in urma ta", este de parere Florin Fratu, membru al AMC.
[ link extern ]
:bow:Toata stima pentru munca depusa de acesti oameni valorosi prin ceea ce fac pentru ca turistii sa fie in siguranta.
L.C.
Cu ce se mândresc românii în 2013 în toată lumea

[ link extern ]

Cum a ajuns magiunul de Topoloveni sa fie unicul produs traditional romanesc recunoscut la nivel european
In varsta de 35 de ani, Diana Stanciulov sau "tanara magiunareasa", cum ii spun prietenii, si-a asumat responsabilitatea promovarii magiunului de Topoloveni. Diana Stanciulov a ales inca de pe bancile facultatii sa se dedice unei afaceri de familie intr-un domeniu cu mare potential pentru Romania, iar studiile din domeniul juridic au ajutat-o foarte mult sa puna la punct toata documentatia necesara obtinerii protectiei europene pentru magiunul de Topoloveni, unicul produs traditional romanesc recunoscut la nivel european.

"Legislatia o facem noi"
"Toti suntem la inceput chiar daca din 1990 au trecut ceva ani. Legislatia o facem noi toti fie prin "tacerea si complicitatea" la nereguli, fie prin actiune, asa cum incerc eu si societatea noastra. Cred ca daca vom fi cat mai multi care sa fie responsabili si sa isi asume ceea ce fac va fi mai bine pentru noi toti.
[ link extern ]
Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor
=D>
Acesta va primi la 95 de ani, titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness.
Evenimentul va avea loc duminică, la Teatrul Naţional Bucureşti.
[ link extern ] /
:bow:
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Colindatul de ceată bărbătească, obicei specific Crăciunului în România și Republica Moldova, a fost introdus, la reuniunea de zilele acestea de la Baku, Azerbaidjan, pe lista Patrimoniului cultural imaterial UNESCO.
România mai are incluse pe lista acestui patrimoniu cultural imaterial și ritualul Căluşului, inclus în noiembrie 2005, Doina, inclusă în octombrie 2009, şi ceramica de Horezu (decembrie 2012).
=D>
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)