avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea intr-un conflict
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea intr-un conflict

Am o nelamurire, vreau sa dau in judecata vecinul din cauza apei de ploaie care cade la mine in curte si zapada de pe casa lui bu are jgeaburi pentru scurgerea apei.Am fost la Politie si vecinul a zis ca la anul in primavara o sa rezolve situatia deci sa mai stau ca ,,prostul,, inca cateva luni pana la anul in primavara,de ce nu rezolva acum?nu cand vrea el ,cade destula zapada la mine de ce sa mai suport cateva luni?Dupa noul Cod Civil am inteles ca e obligatorie medierea. el daca nu vrea sa vina la mediere instanta poate sa tina cont de asta? Si cat m-ar costa toata aceasta poveste?Politia a zis ca nu poate sa-l amendeze! MULTUMESC!
Faceti medierea si vedeti ce iese.
Nu conteaza daca vrea sau nu medierea ci doar daca e vinovat sau nu...deoarece instantabasta va judeca...
D-le avocat e vinovat, se vede de la o posta ca a trecut cu streasina la mine in curte e vizibil lucrul acesta altfel nu-l mai dadeam in judecata!Alta e problema,de ce sa stau la cheremul lui pana la anul si dupa aia pana in toamna, si tot asa poate pana i 10 ani rezolva situatia. De ce nu o face acum? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
torr10, utilizator
Este adevărat faptul că într-un conflict ca acesta trebuie să parcurgeți o ședință de informare privind medierea, anterior depunerii unei cereri de chemare în judecată.Eu v-aș sugera să încercați medierea, deoarece nici dacă l-ar obliga instanța să rezolve problema, dacă vecinul nu dorește să o rezolve sau dacă tot amână rezolvarea ,nu faceți decât să vă pierdeți timpul și banii. La mediator veți putea face o înțelegere prin care vecinul se angajează, în scris, că va face acele demersuri pentru a nu vă mai crea probleme, iar înțelegerea, o puteți apoi prezenta instanței, pentru a lua act de ea, și a pronunța o hotărâre care va fi titlu executoriu.Veți achita doar o taxă de timbru de 20 de lei, iar hotărârea va fi dată în cel mai scurt timp, în camera de consiliu, adică nu va fi un proces public și de durată.
D-na mediator am inteles dar daca nu vrea sa vina la mediere? pana la urma va face tot ce vrea el adica pe la anul!Multumesc!
Nu aveți de unde să știți dacă dorește să vină la mediere, dacă nu încercați.Cel puțin veți deține dovada faptului că ați încercat medierea, dacă veți mandata mediatorul să convoace partea cealaltă la mediere .

Alte discuții în legătură

Streasina peste gardul meu torr10 torr10 Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc! (vezi toată discuția)
Gard deteriorat bancatul bancatul Daca vecinul nu are streasina pt ploaie si uluc pt apa de ploaie si nici parazapezi pt zapada ce pot sa fac? Politia a spus ca nu-i poate face nimic sa-l dau ... (vezi toată discuția)
Cale corecta sau benefica pentru stingere litigii de munca.arbitraj,mediere sau direct instanta? leonora leonora Buna ziua. Ce metoda este mai sigura pentru rezolvarea litigiilor de munca?Din cate am inteles din surse TV,se poate apela si la arbitraj sau mediere insa nu ... (vezi toată discuția)