avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie in preaviz cu concedii medicale si absente ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie in preaviz cu concedii medicale si absente nemotivate

Buna dimineata!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata careia i s-a inmanat notificare restructurare post in iunie 2013, a fost 7 zile la lucru din cele 20 de preaviz, si ii mai raman 13 zile din preaviz, apoi a venit cu concedii medicale, dar pentru perioada 18-25 noiembrie nu a adus concediu medical, practic e descoperita, iar din 26.11.13 si pana pe 13.12.2013 are iar concediu medical.
Aceasta situatie s-a constatat acum la efectuarea pontajului pt. luna noiembrie 2013.
Pentru perioada 18.11.13 - 25.11.13, in cele 6 zile o trec cu absent nemotivat :
pot sa-i intocmesc dosar de cercetare disciplinara pt absente nemotivate ? in acest caz intocmim azi referat, comisia cercetare disciplinara, trimitem convocarea salariatului pt cercetarea disciplinara. Cand putem stabili data intrunirii pentru cercetare, va intreb deoarece am concediu medical pana pe 13.12.13, CIM fiind practic suspendat de drept si nu putem face cercetarea cand CIM e suspendat. Sa trec intrunirea pt cercetare pe 16.12.13? dar daca imi aduce din nou CM incepand cu aceasta data, iar devine cim suspendat de drept, care ar fi solutia ?
Acum, salariata sustine ca a uitat pur si simplu, sa trimita cerere pentru concediu de odihna pt acea perioada de 6 zile, in care unitatea o trece cu nemotivate, intru-cat nu are nici un document justificativ din partea salariatei.
Sa presupun ca s-ar prezenta la cercetarea disciplinara, pentru acest motiv putem sa-i incetam cim disciplinar? trebuie avut in vedere vre-un termen intre data referat si data cercetarii disciplinare ?
Seful doreste sa i se inceteze cim cat mai repede, caci din iunie si pana acum aduce numai concedii medicale, si nu stiu cum sa porcedez, ca sa fie totul legal.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
anymaryh, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfacere cim Lazear Lazear Un salariat nu s-a mai prezentat la lucru din 3.10.2018, a fost sunat,întrebat,a motivat spunând că este in concediu medical. I s-a cerut să aducă sau să ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)