Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces

Buna ziua,
mama mea a decedat in oct 2012 si am solicitat de la Casa de Pensii ajutorul de deces pe care l-am si primit, dansa fiind pensionara in momentul decesului.

Pot solicita angajatorului unde sunt salariata (la stat) ajutorul de deces conform Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 nr. 6/2013?

Cuantumul ajutorului de deces se stabileste, in conditiile legii, in cazul:
- asiguratului sau pensionarului, la 2.223 lei;
- unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, la 1.112 lei.

Cele doua se pt cumula? Daca da, conteaza ca a trecut un an si aproape doua luni de la decesul mamei?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 8 Decembrie 2013
Nu se pot cumula
Nu mai puteti solicita de la angajator plata ajutorului de deces, intrucat l-ati primit o data.

Angajatorii pot acorda , daca au asa ceva reglementat in reg.intern , ccm aplicabil, un ajutor de inmormantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces pentru salariat Andreja Andreja Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Mama mea a decedat si era inca salariata. Am solicitat angajatorului ei ajutorul de deces ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mi-a decedat tatal si am dreptul conform CCM la un ajutor de deces de la serviciu. Casa de Pensii refuza sa-mi acorde ajutorul de deces (echiv. ... (vezi toată discuția)