avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la locul de munca

Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni iar cei de la locul de munca m-au solicitat sa ma intorc inapoi la locul de munca mai devreme adica dupa sarbatori . Stie cineva cum se procedeaza cu indemnizatia? Daca se va acorda un ajutor pe langa salariu? Va rog acordati-mi un raspuns persoanele care cunosc legea si stiu exact despre ce este vb cat se poate de repede , deoarece sunt confunza si nu stiu ce sa fac, daca merita sa ma intorc mai repede sau daca nu. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 9 Decembrie 2013
Daca reveniti din CCC inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani , veti beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 500 lei pana la implini9rea varstei de 2 ani de catre copilul dvs.

Art.7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Dupa ce reluati activitatea mergeti la Primarie cu o copie decizia de incetarea a suspendarii contractului individual de munca si reluarea activitatii si solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

2. Stimulentul de insertie este de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si este platit tot de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care a platit si indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie: cand trebuie sa te intorci la munca ancapetrescu ancapetrescu Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o problema. sunt in ccc 1 an. copilul meu s-a nascut pe data de 23 august 2014. tatal copilului nu doreste sa intre in ccc ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)