avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate

buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este daca beneficiez sau nu de acel stimulent daca mi-am facut cererea de concediu pentru doi ani si nu pentru unul
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:38, 1 Martie 2014
OUG nr.111/2010 prevede :
art.7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;


c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

Asa cum reiese din prevederile mentionate mai sus , beneficiati de stimulentul de insertie daca realziati venituri supuse impozitului pe venit dupa implinirea de catre copil a varstei de un an , pe toata perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Daca tatal copilului indeplinea conditiile pentru a beneficia de CCC si nu a intrat cel putin o luna in CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie numai pana va implini copilul 1 an si 11 luni.
multumesc mult. insa eu vreau sa ma intorc la lucru atunci cand copilul va avea 11 luni. beneficiez de acelas stimulent?
Stimulentul are aceeasi valoare - 500 lei.

In cazul dvs, legea prevede ca, veti beneficia de stimulentul de insertie daca va reluati activitatea dupa ce a implinit copilul a implinit varsta de 1 an
Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an, veti beneficia, si in acest caz, de stimulentul de insertie dar dupa ce copilul implineste 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu din concediu crestere copil daniela22032003 daniela22032003 Buna ziua. Intentionez sa revin la servici din concediu crestere copil la varsta de un an a fetitei, desi am optat pentru concediu de ingrijire de 2 ani. Vreau ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru ingrijirea copilului Alexamdru Alexamdru Daca astazi intru in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 1 an , la cate zile ma pot angaza ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)