avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu forta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu forta

Buna ziua,

Sunt angajata de un an si jumatate cu contract de munca pe perioada nedeterminata, la o companie foarte mica (3 angajati).

In urma cu cateva zile am avut o discutie cu directorul companiei, care mi-a transmis ca doreste sa imi desfiinteze pozitia, si ca vrea sa semnam un acord prin care sa mai lucrez inca 2 luni si apoi sa imi parasesc locul de munca prin acordul partilor.

Motivele invocate au fost:
- firma nu mai are contracte (mentionez ca firma a avut un profit mare anul trecut, care permite plata salariilor pentru anul acesta – in plus a angajat recent inca o persoana - si a mai facut si investitii in proiectele actuale)
- cauze individuale legate de performanta (eu sunt apreciata de clienti si colaboratori; afirmatiile sale au fost facute dupa ce i-am precizat ca nu mai accept hartuirea verbala – tipatul cotidian, ordine in contradictoriu, insulte zilnice)

Evident, nu am fost de acord cu propunerea directorului.

Acum sunt amenintata ca imi retrage toate beneficiile pe care le primeam lunar (bonuri de masa, program de 7 ore + 1 ora pauza de masa, telefon de serviciu).

Din pacate nu am un act additional in care sunt trecute beneficiile, dar am dovezi (ex. Tabel de primire a bonurilor de masa).

In ceea ce priveste ilegalitatile din firma pot enumera:

- lipsa fiselor de post, a contractului de medicina a muncii (directorul afirma ca "nu crede in ele", asa ca indeplinesc mai multe functii-secretara, gestiune IT, contabila, desi sunt angajata ca Assistant Director)
- negocierea de salariu din luna noiembrie nu s-a mai acordat, desi actele erau semnate si stampilate, insa fara a fi inregistrate la ITM
- agresiuni verbale repetate – se tipa si insulta in continuare (acesta fiind motivul pentru care au plecat ultimele 3 persoane din companie)

Eu doresc sa plec cat mai repede din companie, insa nu vreau sa pierd dreptul la somaj, la plata unor salarii compensatorii, la preavizul de 20 zile cu 4h/zi lucrate acordat în cazul concedierii pe motiv de desfiintare a postului.

Ce imi sugerati sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dvs. pertinente!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:13, 9 Aprilie 2009
Aveti o copie dupa acel act aditional semnat si neinregistrat la ITM?
Ati putea sa ii faceti intai lui o adresa scrisa, cu numar de inregistrare, prin care sa ii enumerati aceste aspecte, sa ii puneti in vedere ca nu plecati din firma decat pentru motive neimputabile, si ca va rezervati dreptul sa va adresati ITM si instantei de judecata pentru nerespectarea obligatiilor asumate de angajator, hartuire, discriminare, etc
De obicei se cumintesc cand vad ca va cunoasteti drepturile. In ceea ce priveste neindeplinirea indicilor de performanta cum sunt cuantificati de acesta din moment ce nu aveti macar nici fisa postului? Cheile sunt la dvs:)
Contabila ne-a trimis actul aditional pe mail, mie si directorului. I l-am dus semnat si stampilat, insa a doua zi directorul s-a razgandit si a oprit procesul de inregistrare la ITM. Singura dovada este acel mail.

Ce întelegeti prin adresa scrisa cu nr. de înregistrare? O scrisoare recomandata cu aviz de primire nu ar fi suficienta?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
morella, utilizator
Sigur ca da, insa ma gandeam ca daca tot aveti cumul de functii, inregistrati singura adresele care intra in societate:)
Daca va opreati o copie... asa mailul nu are valoare probanta
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Mailul poate avea forta probanta numai in anumite conditii ... depunerea actului la ITM nu are nicio valoare, actul aditional isi produce efectele de la data semnarii lui de catre parti.
Din pacate, nu am nici o copie a actului aditional semnat - am transmis toate actele la contabila, iar ea nu doreste sa imi transmita o copie, probabil ca a distrus-o la indicatia sefului meu. Nu mai pot repara aceasta greseala.

Acum as fi interesata, in principal, despre cum as putea proceda in cazul in care exista presiuni si amenintari din partea sefului meu, in caz ca nu semnez demisia sau incetarea contractului de munca prin acordul partilor.
Obiectivul meu este sa plec din companie cu Art. 65 din CM (concediere pentru motive ce nu tin de persoana salariatului) pentru a beneficia de drepturile ce decurg din Art. 74 si 78.

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu awio awio In contractul de munca semnat si inregistrat la ITM este precizat un salariu negociat care ar trebui sa il primesc lunar.Daca la aproximativ un an mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca nicolaie.s nicolaie.s Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)
Revocare act aditional pentru marire salariu morella morella Buna ziua, Am obtinut o marire de salariu in urma unei negocieri cu directorul companiei. Actul aditional cu noul salariu a fost semnat de mine si de ... (vezi toată discuția)