avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu

In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 17:33, 17 Decembrie 2013
Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca si Normele metodologice de aplicare a legii 319/2006, aprobate prin HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Legea ssm nr. 319/ 2006
-art. 30 al.(1) În sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de muncă:
g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator şi invers.
In fisa individuala de instruire a lucratorilor, la data instruirii introductiv generale se completeaza inclusiv rubrica cu traseul de urmat de catre lucrator, de la domiciliu spre serviciu si retur, respectiv perioada de timp/ durata deplasarii (intre orele .... ).
NM de aplicare a L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare

ART. 2 In intelesul prezentelor norme metodologice, termenii si expresiile folosite au urmatoarea semnificatie:

10. accident de munca de traseu:
a) accident survenit in timpul si pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la domiciliu si invers si care a antrenat vatamarea sau decesul;
b) accident survenit pe perioada pauzei reglementare de masa in locuri organizate de angajator, pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la locul unde ia masa si invers, si care a antrenat vatamarea sau decesul;
c) accident care a antrenat vatamarea sau decesul, petrecut pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la locul unde isi incaseaza salariul si invers, daca acesta este organizat de angajator in afara unitatii;

ART. 136
(9) Accidentul de munca de traseu se inregistreaza de catre angajatorul la care este angajata victima sau, dupa caz, de angajatorul care, in urma cercetarii, a fost gasit raspunzator de producerea accidentului.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscata de catel Andreea_Manole Andreea_Manole Pe 17 mai 2018 am fost atacata de un caine al strazii. Mi-a lasat niste gauri in brat si sunt in incapacitate de munca. Cu toate ca am sesizat primaria de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem urmatorul caz. un angajat foloseste mai multe ... trei6912 trei6912 Buna ziua! Avem urmatorul caz. Un angajat foloseste mai multe trasee de deplasare la si de la locul de munca. Exista un traseu in care duce copii la scoala. ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si traseul de la si inspre domiciliu Cavalerul.dreptatii Cavalerul.dreptatii Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: daca decid sa merg in pauza de masa la un restaurant care nu este acoperit de traseul semnat catre si de ... (vezi toată discuția)