avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minori

Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in urma unui program stabilit de instanta poate aborda copilul si in alte situatii,de exemplu : asteptat de la scoala,sedinte cu parintii,serbari scolare si chiar indrumarea copilului sa mearga in vizita la bunici fara stirea tutorelui legal?Mentionez ca am divortat in 2011 si custodia nu este comuna.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
AndinNairda, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:02, 27 Decembrie 2013
Categoric nu fara stirea "tutorelui legal" - indiferent ce inseamna asta pt dvs.
Inseamna ca trebuie sa respectati programul de vizitare al minorului exact asa cum a fost stabilit de catre instanta.
Daca doriti un alt program de vizitare, care sa includa mai mult timp petrecut cu minorul pentru Dvs., va puteti adresa instantei de judecata cu o cerere in acest sens.
Va multumesc de raspuns si as dori sa detaliez putin situatia pentru a sti exact ce am de facut. Tatal a facut plangeri pe la protectia copilului si politie motivind ca nu respect programul de vizita al unuia dintre minori,program ce se efectua la domiciliul meu pe care eu nu-l mai respectam in privinta locuatiei de vizitare,in speta domiciliul meu,ci afara,in parc,acesta nedorind sa cadem de comun acord sa il ia si pe micut la domiciliul sau.Dupa ce s-a rezolvat totul prin instanta,ne agaseaza in continuare,in afara programului stabilit,pe unde ne prinde : pe strada,la scoala,in fata blocului,in parc,interes ce eu il vad ascuns deoarece cand este insotit de actuala concubina nicioadata nu isi saluta copiii.Mentionez ca actuala concubina a fostului sot este fina noastra la domiciliul acesteia ducand si copiii in timpul programului de vizita,fapt care,pe cel mare de 8 ani,il bulverseaza ...acesta stiind-o de ruda.As putea face ceva LEGAL sa limitez pe cat posibil contactele tatalui cu minorii doar la ceea ce este prevazut de catre hotararea judecatoreasca cu privire la programul de vizita?
Mentionez ca atunci cand am apelat la ajutorul tatalui in anumite situatii ce tine de disciplina copiilor,acesta m-a socat cu un raspuns ;sunt la tine,educa-i.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
AndinNairda, utilizator
Multumesc avocatei Draghici Cornelia pentru raspuns dar vreau sa mentionez ca tatal are un program de vizita destul de permisiv, dar eu as dori ca el sa se incadreze si sa se limiteze pe cat posibil la acesta,fara a veni la scoala la copilul cel mare de 8 ani,la serbari,cand este in parc etc,contacte care nu fac parte add literam din programul de vizita.
Nu puteti sa-l impiedicati sa vina la scoala si la serbari si nu puteti nici sa-l impiedicati sa mearga in parc.

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)