avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare

Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca "dreptul programului de vizitare". Instanta a hotarat un program clasic (o data la doua saptamani), program pe care tatal lor nu-l respecta. Exita vreo lege prin care sa fie obligati tatii sa isi respecte programul de vizitare? Sau doar mamele sunt tarate prin instanta sa ii dea cand i se pare lui ca bate vantul dintr-o parte in alta? (de exemplu i-a vazut - nu luat!!- pe copii in data de 25 septembrie, i-a mai revazut in we 10-11.11)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:09, 13 Noiembrie 2012
Nu, doamna. Nu exista nicio lege prin care sa fie constransi parintii necustodieni sa respecte o hotarare judecatoreasca in ceea ce priveste programul de vizitare. La asta nu s-au gandit justitiarii romani sa legifereze.

Legea romaneasca legifereaza doar drepturile parintilor, nu si responsabilitatile acestora. Tot ceea ce puteti sa faceti este sa-l tarati si dvs prin tribunale pe tatal copiilor, sa dovediti reaua vointa in ceea ce priveste vizitarea copiilor si e posibil ca maximum pe care sa-l obtineti sa fie restrangerea programului de vizitare. Desi, avand in vedere ca este un program deja restrans, nu vad ce modificari ati mai putea obtine.


Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Milady09, utilizator
Va multumesc frumos.
Justitia nu este doar surda este si oarba. (a se vedea cazul Bahmu-Prigoana)...este exact acelasi lucru: am vrut sa ii vada, sa pastreze o relatie cu tatal lor, EL a insistat "program de vizitare" - prin Judecatorie! Ok! l-a castigat, pentru ca NU AM AVUT NIMIC DE OBIECTAT, sincer, mi se pare mai mult decat normal ca minorii sa simta ca au SI MAMA, dar SI TATA. A venit de cateva ori la usa sa ii ia pe copii (cu pauze mari intre vizite)...cu EXECUTOR JUDECATORESC si cu UN POLITIST. Ce sa execute? Copiii nu vroiau sa mearga la el, s-au speriat. Intre timp au "reluat" legatura, vor sa mearga la el, dar....tatal lor uita de PROGRAMUL IMPUS DE INSTANTA DE JUDECATORIE!! Nu pot sa cred ca nu exista nimic care sa-i oblige pe EI, ca tati, sa isi vada copiii, iar pe NOI, ca mame, sa ii crestem , sa ii ingrijim, sa ii imunizam, sa facem lectii, sa le ocupam timpul cu diferite programe, sporturi si activitati instructiv-educative, extra scolare, sa se dezvolte armonios, ca ei, tatii sa reproseze cel mai mic "defect", din care sa rastoarne situatia si ...sa devina un super ok pentru ei: nu ii mai iau pentru ca.....(iar obiectiile cuuuurg, acuzatiile vin....) ....DAR!!!!! NU EXISTA NICIO LEGE CARE SA-I OBLIGE SA RESPECTE UN AMARAT DE PROGRAM (IN SPATELE CARUIA SUNT SUFLETE INOCENTE DE COPII....DE COPIII LUI!!)

Multumesc
D-na Milady
Imi permit sa va contrazic:Legile romanesti stabilesc foarte clar obligatiile parintesti, principala obligatie parinteasca este asigurarea conditiilor materiale si de dezvoltare psihica a minorilor.
Interpretarea legilor de catre judecatori este aberanta, fiindca obligatia asigurarii mijloacelor de trai este esentiala pentru viata copilului.
Ce ar face stimatul parinte fara venituri, domiciliat la "matusa" sau la "prieten" daca chiar ar trebui sa se ocupe de minor? Din ce i-ar cumpara mancare, jucarii, din ce ar plati intretinerea apartamentului?
Instanta interpreteaza ca minorul are nevoie de prezenta parintelui nerezident, ca sa se dezvolte armonios.
Pai in cazul mai sus mentionat, cu ce contribuie acel tatic pe care cand il vad copiii, cand nu?!
Este o clara nerespectare a obligatiei parintesti si asa cum mama respectiva nu poate invoca lipsa de timp sau lipsa de bani pentru nevoile copilului, nici taticului nu ar trebui sa i se permita asemenea justificari.
Concluzie: lege exista, nu se aplica!!!
-nu ai platit pensia alimentara-ai neglijat grav minorul, trebuie decazut din drepturile parintesti!!
-ai cerut program de vizita-nu-l respecti sistematic-restrans programul de vizita si decadere din drepturile parintesti!!

Astfel, nu s-ar ajunge in situatiile in care sunt hotarari judecatoresti privind plata pensiei alimentare, respectivul nu se achita de obligatii, dar nici mama nu beneficiaza de ajutor social, fiindca are acea hotarare! Pai copilul nu se hraneste cu hotarari, ci cu mancare cumparata pe bani :(

D-na conpama

Decat sa-i ia si sa le umple capul ca mama e rea, ca mama e urata, ca mama nu-i lasa, dar el ii lasa, etc., fiti fericita daca va lasa in pace. Multe mame se plang ca atunci cand copiii se intorc de la tata, sunt neascultatori si obraznici.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor bontoi bontoi Buna ziua, Am trait in concubinaj timp de 6 ani la parintii mei, rezultand un baietel din aceasta relatie. In momentul de fata baiatul este pe numele meu are ... (vezi toată discuția)
Implicare zero danaru danaru Se implica tatal sau nu se implica? Nu...nu se implica...Nici din propria initiativa, nici la solicitarea fostei sotii sau a copiilor...Nu plateste nici ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)