avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vanzare, parinti bolnavi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vanzare, parinti bolnavi

Asi vrea sa stiu,daca in cazul in care vreau sa-mi mut parintii mai aproape de casa mea,pentru ca sunt amandoi cu alzheimer si aproape netransportabil ,pot ei vinde apartamentul si cumpara altul sau face schimb .?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:37, 19 Decembrie 2013
In conditiile in care apartamentul este pe numele lor si nu sunt pusi sub interdictie din cauza bolii pot atat sa vanda cat si sa faca schimb de locuinta.
De asemenea, va pot da o procura sa va ocupati dvs. de toate formalitatile. Trebuie doar sa duceti un notar acasa deoarece sunt netransportabili.
multumesc.
Nu veti gasi notar care sa faca procura sau vreun act de dispozitie asupra imobilului daca constata ca starea de sanatate mintala a batranilor este alterata.

Ce varsta au batranii? Pt ca notarul va solicita si un certificat in legatura cu starea lor psihica.
au 81,respectiv 78 au diagnostic dementa si multe altele,cu el te intelegi mai bine,dar cu mama de multe ori nici nu ma recunoaste,starea lor este foarte deteriorata,dar nici nu vreau sa ii sperii,asi vrea sa o faca de bunavoie(ceea ce pare imposibil) .Eu lucrez,seara ma duc la ei,ajung acasa foarte tarziu(ziua sta cineva cu ei) ..sunt intr-o situatie foarte critica(sunt susceptibili).
Multumesc.
Nu veti putea face nimic in legatura cu imobilul lor. Batranii tb pusi sub interductie si obtinut acordul instantei de tutela pt a vinde/schimba imobilul.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! bunicul meu împreună cu bunica mea dețin o garsoniera ... Lore5544 Lore5544 Bună ziua! Bunicul meu împreună cu bunica mea dețin o garsoniera pe care doresc sa o vândă. Din păcate bunicul este paralizat (nu poate semna nici ... (vezi toată discuția)
Tutore daliana7 daliana7 Buna seara, As vrea sa vand apartamentul parintilor mei, pentru a le cumpara unul in apropierea locuintei mele. Tata are 86 de ani si de 2 luni este la un ... (vezi toată discuția)
O procura semnata de un bolnav diagnosticat cu alzheimer mihaela dorobantu mihaela dorobantu Sunt intr-o mare incurcatura si am nevoie de ajutor.Problema mea este starea de sanatate a tatalui meu,operat de cancer de prostata,suferind de Alzheimer si ... (vezi toată discuția)