avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot avea drept de mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot avea drept de mostenitor?

Multumesc pentru raspuns la problema mea. Vreau sa mai stiu daca se poate ataca in instanta dreptul sotiei.? Nu mi se pare corect ca sa vina dupa 20 de ani si sa aiba drept la casa parintilor mei!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 26 Decembrie 2013
Dreptul de a va adresa instantei este liber, dar va cheltuiti doar bani si timp. Dreptul la mostenirte a sotiei il acorda legea.
Stimat forumist,

Încercați să legați discuțiile, ca să spun așa, nu este recomandabil să aveți întrebări separate privitoare la aceeași problemă, nu se înțelege nimic.

Din ce am înțeles, problema se pune altfel: cumnata dvs are drept la moștenirea soțului ei, care este fratele dvs decedat. Este normal și nu văd atacabil dreptul său. Puteți, însă, iniția demersurile pentru partajul succesoral, dacă veniți la moștenirea fratelui dvs.

Cu stimă.
Nu vine pt ca fratele are si copii.
Poate nu va incalzeste cu nimic, dar cheltuielile ce le-ati facut cu inmormantarea, le puteti recupera de la mostenitori.
Cota parte din casa parintilor a fost cedata catre frate la succesiunea facuta dupa decesul parintilor.

Topicul a fost deschis aici
www.avocatnet.ro/content/for...
:offtopic: Interventie mdoerator

Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema cu care va confruntati. Este o incalcare a regulamentului acestui forum si nu, in ultimul rand, exista probabilitatea de a nu avea continuitatea ideilor la care veti dori sa gasiti raspuns.

Va invit sa continuati discutia pe topicul initial deschis aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Craciun Fericit!

p.s.
Cu scuzele de rigoare , acest topic se va inhide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret apartament scos la licitatie aadriana aadriana Cum se calculeaza valoarea de la care va incepe licitatia in cazul unui apartament executat silit? (vezi toată discuția)
Imputernicire ridicare salariu rrobert rrobert Imputernicirea scrisă pe care o dau sotului meu pentru a-mi ridica drepturile salariale trebuie autentificata la notariat sau este suficient sa fie semnata ... (vezi toată discuția)
Amanarea inventarului in ziua incheierii cim Dienush Dienush M-a sunat azi si mi-a zis sa vin maine la ora 10:00sa facem inventarul.Si eu ma gandeam sa refuz sa mai fac inventarul pentru ca oricum nu mai este un inventar ... (vezi toată discuția)