avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie

In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a fost pronuntat in 2005 in care fosta sotie a renuntat la partaj(s-au inteles asupra impartirii bunurilor comune,acest imobil nu a fost luat in calcul)#-o
Am dorit sa vand o parte din teren(probleme grave de sanatate a copilului,necesita operatie in strainatate) si mi s-a spus ca si fosta lui are drept pe casa mea ,fiind considerat bun comun achizitionat in timpul casatoriei;Am apelat la buna intelegere a fostei,explicandu-i cu documente situatia grava in care ma gasesc dar m-a refuzat,cerandu-mi o suma foarte mare de bani#-o fara nici o remuscare.Am documente justificative privind suma de bani,martori ca cei 2 au fost despartiti etc
Ce actiune pot initia?pot rezolva fara instanta?:((

Multumesc anticipat
Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:58, 8 Ianuarie 2014
Separația de fapt a celor doi soți nu este de natură a excepta de la intrarea în comunitatea de bunuri un bun imobil achiziționat câtă vreme căsătoria se afla în ființă, neexistând o hotărâre definitivă de divorț la momentul cumpărării.
Este trist că se eschivează să facă o înțelegere această doamnă, însă, legal, are dreptul la o parte din imobil.
Ce actiune pot face?in conditiile de mai sus
Ce cauta prietenul in acte daca banii erau ai dvs ? In ce cote ati cumparat ?

Prietenul ce zice, va semna actele de vanzare, sa vindeti impreuna ?
Prietenul ar putea cere partajul acestei cote de casa care ii apartine si sa dovedeasca precum ca erau in divort si sotia nu a avut nicio contributie. Asta dureaza ani.
Cel mai rapid e sa ii dati sotiei bani pt jumatate din cota lor.

prietenul este actualul meu sot cu care am un copil,in cote egale 1/2 fiecare!da,m-am gandit si i-am oferit o suma nu foarte mica dar ea cere foarte multi bani !Ce actiune pot face sa dovedesc ca banii au fost ai mei si ea nu a avut nici o contributie?
Multumesc
Deci pot face doar actiunea in partaj sau si o actiune in constatare a titlului de proprietate?

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Vanzare ap fara acordul unuia dintre soti? bebelush1900 bebelush1900 Prietena mea a divortat de curind. Cei doi au un apartament propietate personala care va face obiectul partajului. Prietenei mele ii este frica ca fostul sot ... (vezi toată discuția)
Partajare danradu15 danradu15 Doresc din partea dumneavoastra o consultare juridica in urmatoare mea problema: - sunt divortat din 1995 , am o fetita de 20 de ani care a ramas in ... (vezi toată discuția)