avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de pensii amânã luarea unei decizii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de pensii amânã luarea unei decizii

Locuiesc în Bucureşti, sectorul 4. Sunt pensionară din martie 2012. În iulie anul acesta, printr-o întâmplare, mi-am dat seama că punctul meu de pensie, calculat de Casa de pensii, este mai mic decât ar trebui să fie. Aşa că m-am apucat, am citit legea şi mi-am recalculat punctul de pensie. Faţă de calculul celor de la Casa de pensii, am găsit 10 greşeli şi toate în detrimentul meu. Pe 1 august 2013 am expediat prin poştă cu confirmare de primire către Casa de pensii o scrisoare arătând toate cele 10 nereguli şi am cerut recalcularea punctului de pensie, implicit mărirea valorii pensiei mele. Azi suntem în 27 decembrie 2013, deci după 5 luni şi încă n-am primit nici un răspuns. La nenumăratele mele vizite la sediul Casei de pensii am fost minţită, ba că este la verificare, ba că încă se mai lucrează!! Ultima oară am fost la începutul lunii şi mi s-a spus că sigur voi primi răspunsul prin poştă cel târziu pe 10 decembrie 2013. Dar au trecut 17 zile de la termenul dat de ei şi nimic. Cui să mă adresez? Este strigător la cer. Ce aşteaptă? Să mor?

Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Viorica-S , utilizator 14:23, 27 Decembrie 2013
Faceti o interventie in care dati toate detaliile,aici:

[ link extern ]


Legea 263/2010

ART. 138
In aplicarea prevederilor prezentei legi, CNPP indeplineste, in principal, urmatoarele atributii:
a) indruma si controleaza modul de aplicare a dispozitiilor legale de catre casele teritoriale de pensii;
Am încercat acum să intru pe site-ul indicat. Momentan nu este disponibil. Probabil au vacanţa, inclusiv cei care intreţin site-ul. Am să încerc după ce trec sărbătorile. Oricum, mulţumesc frumos! La mulţi ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensii Marius177 Marius177 Stimate doamna/domn , sunt pensionar si am obtinut o Hotrarare judecatoreasca definitiva si irevocabila a Tribunalului Bucuresti prin care , Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alexmedcom alexmedcom Sint pensionat anticipat in oct 2016. In 23.04.2017 am implinit 65 de ani si pensia mea vine tot diminuata de 10 luni. Ce pot face ca la memoriile mele nici ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva NICUMATEI NICUMATEI Am legalizat o hotarire definitiva si irevocabila intr-un proces pentru stabilirea pensiei. Am depus un exemplar si la casa de pensii desi aveau hotarirea (in ... (vezi toată discuția)