avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de Pensii

Stimate doamna/domn , sunt pensionar si am obtinut o Hotrarare judecatoreasca definitiva si irevocabila a Tribunalului Bucuresti prin care , Casa de Pensii este obligata la plata sumelor unor pensii restante si a emiterii unei noi Decizii de pensie in cazul meu .Aceasta Hotarare judecatoreasca implineste in ianuarie 2013 trei ( 3 ) ani de la emiterea ei si in toata aceasta perioada de timp am facut adrese scrise prin care solicitam punerea ei in aplicare catre Casa de pensii de care apartin. In lipsa unui raspuns din partea Casei de Pensii in cauza , m am adresat unui Executor Judecatoresc care insa nu mi a rezolvat aceasta problema . Cu toate ca e expediat documentele specifice catre Casa de pensii prin Judecatoria sect 5 Buc.
In final Executorul mi a comunicat ca nu a putut executa institutia in cauza si a intocmit documentele in acest sens impreuna cu un avocat care mi a comunicat ca va da in judecata institutia in cauza.
Doresc sa ma ajutati sa preintampin o eventuala prescriere a acestei Hotarari judecatoresti ptr a-mi putea recupera pensiile mele restante si sa beneficiez de emiterea Deciziei de pensionare mentionate in aceasta hotarare Judecatoreasca definitiva si irevocabila. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:55, 17 Decembrie 2012
Cereti interventia CNPP in temeiul art.138 alin.a)din legea 263/2010

Art. 138
In aplicarea prevederilor prezentei legi, CNPP indeplineste, in principal, urmatoarele atributii:
a) indruma si controleaza modul de aplicare a dispozitiilor legale de catre casele teritoriale de pensii;

Interventia o faceti aici:


[ link extern ]

Ati facut o astfel de interventie ?Care este rezultal ei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie definitivă nerespectată de casa de pensii. ce se poate face? ValiaTh ValiaTh In urma unei Decizii definitve, Casa de pensii desi a primit Comunicarea din luna mai 2018 nu a pus-o în aplicare nici acum. Este vorba de niște diferențe ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva NICUMATEI NICUMATEI Am legalizat o hotarire definitiva si irevocabila intr-un proces pentru stabilirea pensiei. Am depus un exemplar si la casa de pensii desi aveau hotarirea (in ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii tergiverseaza punerea in aplicare a unei hotarari definitive ibiss ibiss Buna ziua , va rog daca se poate sa primesc un sfat pentru a putea sa stiu cum sa actionez in continuare.De doi ani am iesit la pensie ,am contestat decizia ... (vezi toată discuția)