avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insarcinata in 7 luni, patronul vrea sa inchida ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata in 7 luni, patronul vrea sa inchida magazinele luna asta

Buna ziua,am si eu o problema,sunt insarcinata in 7 luni,am anuntat societatea de acest lucru ,am trimis pe mail dovada de la medicul ginecolog si o foaie tip ca sa ma ia in evidenta ...lucrez la aceasta firma de aproape 2 ani ,iar acum 2 saptamani mi-a spus patronul ca vrea sa inchida magazinele ca nu mai merg vanzarile,legat de mine a spus ca ma tine angajata pe societate atat timp cat am eu nevoie si imi plateste darile la stat;i-am spus ca sa intru in prenatal el imi plateste mie si apoi isi recupereaza banii de la sanatate,dar mi-a spus ca a avut caz in care nici dupa 2 ani nu si-a recuperat banii,apoi iam spus sa ma dea in somaj si gata si el a spus ca sa nu mai complice lucrurile ma tine angajata atat cat am nevoie,dar eu de unde am siguranta ca va face lucrul acesta ? ce sa fac,cum sa fac sa nu raman fara ajutorul de la stat pentru cei doi ani ? Duminica acum vine sa faca inventarul si sa stranga marfa ....
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: giulia82 , utilizator 15:08, 27 Decembrie 2013
Codul Muncii prevede la art.60:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Siguranta nu o va poate oferi decat angajatorul dvs.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Am inteles ca patronul nu poate sa ma concedieze in situatia asta,dar ce trebuie sa fac eu acuma,astept pur si simplu sa vina sa isi stranga marfa si sa ma incred il el ca ma tine angajata pe firma atat cat am eu nevoie?Acolo unde o sa nasc o sa am nevoie de adeverinta de angajat.....altii imi spun ca daca el inchide firma si nu se tine de cuvant ca ma tine angajata si eu nu sunt in somaj ,nu mai beneficiez de nimic de la stat .....lucrez la firma asta de 1 an si 9 luni si acum am 7 luni de sarcina....sunt bulversata si nu stiu ce sa fac ....medicul meu de familie nu este ca sa pot duce scrisoarea medicala de intrare in prenatal... :(
L95/2006
ART. 213
(1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
....
f) femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.

Chiar daca va concediaza, pueti beneficia de indemnizatia de somaj.Fiind in somaj indemnizat suneti asigurata la sanatate in caz de spitalizare.In plus, femeile gravide si lehuzele beneficiaza . potrivit art.213/L95/2006 de asigurare la sanatate, fara plata contributie.:)
Patronul mi-a zis ca nu vrea sa ma dea in somaj ,ca prefera sa ma tina angajata pe societate atat timp cat am nevoie,doar ca eu nu o sa mai muncesc pentru ca inchide punctul de lucru,o sa stau acasa,practic nu o sa mai beneficiez de salariu......
Cred ca cea mai buna varianta pentru dvs ar fi intrarea in somaj. Faptul ca va tine angajata si nu realizatati niciun venit nu va avantajeaza.

Din somaj puteti intra in concediul de maternitate si apoi in CCC.

Alte discuții în legătură

Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
In cat timp este obligat lichidatorul sa elibereze actele pentru somaj? mire974 mire974 firma la care am lucrat a intrat in procedura de lichidare iar angajatii care au mai ramas au semnat preavizele de 15 zile. ultima zi de preaviz a fost 29.11. ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere gravida abalascau abalascau Lucrez la unitate de stat(dar nu se desfinteaza doar isi mai restrange din personal si sunt salariat civil), si sunt gravida in 18 saptamani.I-am anuntat in ... (vezi toată discuția)