avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema asigurare ASTRA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema asigurare ASTRA

Buna seara.Am si eu o mare problema pe care sper sa o rezolv pe acest site.DECI: IN 25-10-08 am cumparat un vehicul din bucuresti,eu locuind in Curtea de arges.Pe 01-11-2008 asigurarea acesui vehicul expira,asa ca am mers la ASTRA Curtea de arges pr]entru a reinnoi polita.Aceasta polita am reinnoit-o pe numele proprietarului de drept ,eu in aceasta perioada naradiind vehiculul,stiti cum e RAR,ACTE,etc.Brokerul m-a trecut pe mine la utilizator.pPe data de 25-10 -2008 am radiat vehiculul si l-am inmatriculat in arges.pe 06-12-2008am comis un accident soldat ,din fericire,doar cu pagube materiale,Dupa toata tevatura,politie,constatari,masuratori,permis suspendat,etc,pe 08-12,m-am prezentat ,impreuna cu persoana implicata la ASTRA.Acolo alte declaratii ,dar si lamentari ca polita nu ar fi valabila,ca sa vedem ce se poate face,dar in final cu promisiunea ca se va rezolva.Ieri,06 APRILIE2009,surpriza:m-a sunat brokerul cum ca sa merg la dansul sa dau o declaratie pt.inchiderea dosarului.De buna credinta ,azi ,07 APRILIE,m-am prezentat la ASTRA,unde am fost anuntat ca firma nu poate plati reparatia in valoare6400RON,deoarece dosarul afost respins de consiliu,cu motivatia ;POLITA ISI PIERDE VALABILITATEA O DATA CU RADIEREA MASINII???!!!ASA O FI???CE E DE FACUT?SA MERG LA CSA? VA MULTUMESC CU RESPECT
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:26, 9 Aprilie 2009
Nu ati specificat ce fel de asigurare:-/
La inmatricularea din 25.10 ,la politie, nu s-a cerut asigurarea RCA ?(cred ca despre asta e vorba nu de CASCO)
De fapt ambele asigurari isi pierd valabilitatea prin schimbarea proprietarului.In cazul radierii,autovehicolul dispare (cu datele lui) si se naste unul nou(alt numar/proprietar).In acest sens, singura posibilitate de a solicita anularea unei polite RCA, este radierea.
Puteti sa formulati o intrebare pe site-ul CSA, link-ul "Reclamatii" (pentru un raspuns calificat).
Ne spuneti ca masina ati cumparat-o in data de 25.10.2008,dupa care ati reinnoit polita de asigurare in data de 01.11.2008.Nefiind proprietar in actele masinii,a fost normala modalitatea,nu se putea altfel.
Apoi scrieti ca in data de 25.10.2008 proprietarul a radiat masina,ma gandesc ca luna a fost,eventual,noiembrie.
Eu cred ca cei de la asigurari au vrut sa va ajute,dar nu au cum.
Daca la data accidentului erati proprietarul de drept al masinii-in acte ,adica,atunci polita de asigurare incheiata pe numele vechiului proprietar,este lovita de nulitate absoluta.Trebuia sa anuntati despre acest lucru,vechiul proprietar ar fi primit diferenta de bani aferenta lunilor urmatoare(sigur,erati tot dumneavoastra)iar noul proprietar,pentru a avea o polita in vigoare trebuia sa incheie una ,conform situatiei rezultata din acte,cu privire la proprietar.
Aceeasi situatie,din pacate,si daca la momentul accidentului masina era fara proprietar,nu stiu in ce masura acest lucru se poate in practica,adica sa fie radiata-dar sa nu fie depuse actele in vederea transcrierii si implicit informarea asiguratorului.
Pacat ca nu ati fost sfatuit din timp in legatura cu aceste aspecte.Imi pare rau.
buna seara, nu sunt avocat de meserie, in schimb probleme cu un accident am si eu in aceasta perioada. Si tocmai am aflat ca la nivel national exista un fond de asigurari de 180 de mii de eoro pt situatiile in care societatea de asigurare asigura pagubele in cazul in care polita de asigurare nu le poate acoperi, vinovatul a fugit de la locul accidentului, etc. Dar problema este ca nimeni nu vorbeste de acesti bani si pana acum doar o mica parte din bani au fost folosit. in cazul meu eu sunt pagubitul si am sunat la firma de asigurari sa imi spuna ce acte imi trebuiesc pt ca vreau sa solicit in instanta daune morale si reărezentantul de la firma a zis ca ei nu acopera prin RCA si daune morale.Prin urmare ei se vor a fi niste smecheri care vor dor sa ia banii, cand e vorba de dat...........
Dîrmină Florina a scris:
....vreau sa solicit in instanta daune morale si reărezentantul de la firma a zis ca ei nu acopera prin RCA si daune morale.Prin urmare ei se vor a fi niste smecheri care vor dor sa ia banii, cand e vorba de dat...........

Va inteleg supararea ca nu mai puteti castiga un ban ;) dar acesta este adevarul.Daunele morale se acorda numai in proces cu vinovatul, daca reusiti sa convingeti instanta ca le maritati.Asiguratorul le plateste , dupa ce se obtine hotararea definitiva si irevocabila, in care se stabileste suma.
Daunele morale nu sunt legate de pagubele materiale iar asiguratorul nu poate sa "ghiceasca" si sa evalueze afectarea dv. moralaB-)
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
nucu$, utilizator
Va referiti la fondul de protectie a victimelor strazii.Stiam despre acesta dar am cautat informatii suplimentare.Si pe avocatnet a fost scris un articol,imi pare rau ca nu stiu data, dar era intresant si la obiect.
Asiguratorii care practica RCA sunt obligati sa contribuie la constituirea acestuia .Aceste disponibilitati sunt plasate la Trezoreria Statului,dupa cum zice Legea asigurarilor,prin care este reglementata si situatia nefericita a deficitului acestui fond.
Interesant este ca in 12 ani au existat 63 de despagubiri,conform unui ziar central.Realizati ce mare deficit exista.
Putin amestecati lucrurile si nu se mai stie in ce situatie va gasiti,pentru ca daca sunteti in drept sa primiti bani din acest fond,nu asiguratorului trebuie sa va adresati,in acest caz nu sunt smecheri,ei contribuie la acest fond dar nu dispun de acesti bani.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru rca Iulica popica Iulica popica Buna ziua, Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)
Polita rca expirata skydome skydome Buna seara, In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a ... (vezi toată discuția)