avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rate restante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rate restante

Buna ziua,
datorita faptului ca am ramas fara venituri,am intrat in capacitate de neplata a ratei unui credit bancar,mentionez ca,creditul a fost facut in timpul casatoriei dar fara a avea pe nimeni co-platitor sau girant,sau ipoteca pe un bun comun,dosarul de partaj este pe rol.
Ce pot face in aceasta situatie pana cand imi voi gasi de lucrula cei de la banca nu am gasit intelegere cu toate ca sunt un clint vechi (de peste 6 ani),nu-mi acorda perioada de gratie de macar doua luni,pe fosta sotie nu o afecteaza cu nimic deoarece nu apare nicaieri in contract desi banii au fost pentru nevoi personale.
Ce se poate face in aceasta situatie,va rog din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:17, 1 Ianuarie 2014
faptul ca nu aveti instituitwe ipoteci sau alte gearanti nu inseaman ca nu puteti fi executat silit. daca se incepe excutarea silita aveti posibilitatea sa formultati in instanta contestatie la excutare si suspendarea executarii silite . sunt doua procese diferite.doar asa puteti stopa sau amana legal executarea
Buna ziua,
Banca nu este obligata din punct de vedere legal sa va acorde perioada de gratie.
In situatia in care se va incepe executarea silita, aveti doua alternative:

In ipoteza in care aveti bunuri pe numele Dvs sau depozite bancare, va trebui, dupa cum a spus si colega mea, sa formulati in instanta o contestatie la executare si suspendarea executarii. In functie de cum a fost formulata, se stopeaza sau amana executarea silita.
In orice caz, bunurile sunt supuse unui gaj general si pot fi executate silit.

In ipoteza in care nu aveti nimic pe numele Dvs., nimeni si nimic nu are ce sa va faca.

O seara frumoasa!
va multumesc pentru raspunsuri,am satin cont de sfaturi,dar momentan nu s-a ajuns la executare,restanta este de 2 luni doar.
Daca acel credit a fost facut in timpul casatoriei si a avut destinatia de nevoi personale comune in casatorie, atunci el va putea face obiectul partajului ca si pasiv al acestuia si nu activ (bunuri).

Ati inclus acest credit la partaj?

da,este trecut in lista de bunuri comune ce pot face va rog?
-prima etapa este poprirea(acolo unde sunt venituri) in procent de 1/3,apoi incepe executarea silita?
-se poate face recurs dupa ce primesc instiintarea de executare,va rog?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Credit fara giranti si fara ipoteca nico radu nico radu am un credit de 20000 eur din 2008 fara giranti fara ipoteca pana acum am platit ratele dar am ramas fara servici ,am cerut o perioada de gratie dar nu misa ... (vezi toată discuția)
Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)