avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical pentru pensionar angajat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical pentru pensionar angajat

buna ziua , am 67 de ani , sunt pensionar , limita de varsta dar si salariat cu norma intreaga cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.
am suferit un accident la un picior , acasa , am piciorul in gips , sunt operat, am concediu medical, si as dori sa aflu daca imi va fi platit concediul medical , avand in vedere faptul ca sunt si pensionat la limita de varsta .

Va multumesc pentru informatii !
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
ricarmen25, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinagnsc , utilizator 09:52, 3 Aprilie 2020
Fiind salariat cu CIM, aveti dreptul la plata concediului medical.

OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

ART. 1
(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate, dacã:
A. desfãşoarã activitãţi pe bazã de contract individual de muncã sau în baza raportului de serviciu, precum şi orice alte activitãţi dependente;
B. desfãşoarã activitãţi în funcţii elective sau sunt numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugãreşti, ale cãror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevãzute la lit. A;
C. beneficiazã de drepturi bãneşti lunare ce se suportã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, în condiţiile legii.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiazã şi persoanele care nu se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la alin. (1), dar sunt:
a) asociaţi, comanditari sau acţionari;
b) abrogat;
c) membri ai asociaţiei familiale;
d) autorizate sã desfãşoare activitãţi independente;
e) persoane care încheie un contract de asigurãri sociale pentru concedii şi indemnizaţii pentru maternitate şi concedii şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav, în condiţiile în care au început stagiul de cotizare pânã la data de 1 ianuarie 2006.
(3) Persoanele prevãzute la alin. (2), care au calitatea de pensionari, nu sunt asigurate conform prezentei ordonanţe de urgenţã, cu excepţia pensionarilor de invaliditate gradul III şi a pensionarilor nevãzãtori, care se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la lit. c) şi d).


Multa sanatate!
intrebarea mea completa era daca nu este vreo problema pentru plata concediului medical , faptul ca sunt si pensionar de limita de varsta . Va multumesc pentru lamuriri .
daca aveti contract de munca legal si s-au platit asigurarile de sanate nu
Nu exista nici o problema in a vi se plati indemnizatia pentru concediul medical.
Si care a baza de calcul daca lucreaza de mai putin de o luna la noul angajator?

Alte discuții în legătură

Concediu medical milangheorghe milangheorghe MM a fost accidentata pe trecerea pentru pietoni, a fost transportata la spital unde a suferit o interventie medicala la picior, dupa 8 zile a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in conventii civile? independent independent Lansez o intrebare al carei raspuns concret nu reusesc sa il gasesc in hatisul de acte normative ce reglementeaza domeniul: Un pensionar care presteaza ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala..? monalisaalina monalisaalina Buan ziua,vin cu rugamintea sa imi spuneti care este legea care prevede intrarea in concediu de maternitate din somaj... Multumesc (vezi toată discuția)