avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Fara carte identitate la 21 de ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Fara carte identitate la 21 de ani

Am un amic care la varsta de 21 de ani nu are carte de identitate. Ce trebuie sa faca pentru a-si face buletinul? Va primii amenda pentru faptul ca nu si la facut pana la varsta asta?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:44, 4 Ianuarie 2014
Sa mearga la Serviciul de Evidenta a Persoanelor de care apartine cu certificatul de nastere, actul de spatiu al locuintei in care sta - insotit de proprietar - si doua chitante platite la Impozite si taxe (7 lei + 5 lei) si cu unul dintre parinti sau cu o persoana din familie.
Va fi intocmit un dosar in colaborare cu politia, asta inseamna ca va fi amprentat si i se vor face poze pentru ca politia in colaborare cu cei de la Evidenta sa ii verifice identitatea care spune ca o are.
Este posibil sa primeasca o amenda intre 40 si 80 de lei.

HGR 1375/2006 actualizata:
ART. 55
(1) În situatia în care eliberarea primului act de identitate este solicitată după împlinirea vârstei de 18 ani, sunt necesare documentele prevăzute la art. 53, precum şi următoarele:
a) declaratia unuia dintre părinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, apartine solicitantului;
b) fişa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului, realizată de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al acestuia;
c) documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie.
(2) Declaratia prevăzută la alin. (1) lit. a) se da în prezenta personalului serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor care primeşte cererea de eliberare a actului de identitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea primei carti de identitate dupa 18 ani kass05 kass05 Am un nepot in virsta de 24 de ani din iasi are certificat de nastere dar nu si-a facut niciodata carte de identitate,cum trebuie sa procedeze pentru ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate dupa 18 ani bibby bibby In cazul in care o persoana nu si-a facut buletinul de 14 ani si nici cel de 18 ani, din cauza ca nu avea domiciliu , care sunt masurile care trebuie urmate? (vezi toată discuția)
Buletin fara domiciliu i0nela i0nela Buna ziua.Este posibil sa se faca buletin daca persoana respectiva nu are domiciliu? Are doar certificatul de nastere, respectivul este din Iasi si munceste ... (vezi toată discuția)