BUNA ZIUA
am o problema legata de o solicitare de recalculare puncte de pensie.va cer sprijinul.
am iesit la pensie in septembrie 2013.
dupa aceasta data , angajatorul a depus declaratii rectificative nominale de asigurare , pentru perioade anterioare aferente anilor 2008-2010 (in total 19 declaratii aferente la 19 luni din acesti ani).aceste declaratii rectificative survin in urma obtinerii unor drepturi salariale pentru ani specificati , castigate in instanta si incasate in luna august 2013 , in total 25000 brut.
in consecinta am solicitat recalcularea pensiei.
a rezultat o crestere de 10 lei a pensiei .
dupa informatiile pe care le detin , aceasta crestere INFIMA se datoreaza faptului ca s-a calculat punctul de pensie , luandu-se in considerare aceasta suma ca un castig al lunii in care s-au facut viramentele si nu aferent lunilor in discutie.s-a tinut cont de plafonul maxim al castigului din luna in care s-a facut viramentul(rezultand o micsorare a punctului de pensie) si nu pentru lunile pentru care s-au depus declaratiile rectificative.
aceste sume rectificative nu au fost datorii restante ale angajatorului , ci au devenit obligatii salariale in urma deciziei instantelor(hotarari irevocabile)
consider ca acest mod de RECALCULARE este incorect si afecteaza pensia mea.
doresc sa-mi confirmati daca am eu dreptate sau casa de pensii.