avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata servicii de caldura apartament debransat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata servicii de caldura apartament debransat

Buna ziua,

Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza apartamentul (cu toate ca tevile sunt acoperite intr-o masca de rigips, practic nu mai emana niciun fel de caldura). Intrucat consider ca nu beneficiez de niciun fel de caldura de la sistemul de termoficare as dori sa va intreb daca se poate face vreun demers legal astfel incat sa nu mai platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez.

Multumesc,
Catalin Nita.
Cel mai recent răspuns: Nadoi , utilizator 16:41, 19 Ianuarie 2024
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati o notificare asociatiei de proprietari prin care sa solicitati sa nu mai platiti caldura si aratand situatia de fapt.
Daca raspunsul este negativ sau nu raspund in 30 de zile adresati-va instantei.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Aceasta notificare presupun ca se face in scris si se preda administratorului. Exista un numar de inregistrare pe care sa-l pot cere de la administrator, eventual cu stampila, a.i. sa pot demonstra ca notificarea a fost luata la cunostinta?

Multumesc,
Catalin Nita.
Conform legilor in vigoare, cheltuielile de caldura au doua componente:
1. incalzirea apartamentului pe care il detineti-proprietate privata
2. incalzirea spatiilor comune+ pierderile de-a lungul conductelor-care constituie
parte din proprietatea comuna pe care o detineti prin contractul de vanzare cumparare(cota parte indiviza).
Ramane in discutie daca sunt corecte calculele de la administratie, daca mai sunt apartamente debransate care au conducte dezizolate, cum de altfel sunt si cele care traverseaza apartamentul dv daca nu au si o izolatie termica corespunzatoare sub rigips, etc.
Buna ziua,

Spatiile comune presupun ca reprezinta scara, caz in care din cate stiu, nu mai exista radiatoare.
Cat despre izolatia termica corespunzatoare...presupun ca e acea izolatie care nu permite transferul de caldura intre tevi si mediul exterior, lucru care de altfel se poate masura. Nu stiu daca exista un standard trecut pe undeva in ceea ce priveste izolarea tevilor de caldura cu specificatii cum ar fi tipul materialului folosit, grosimea acestuia s.a.m.d.

In orice caz, blocul este contorizat, iar in factura care mi se emite in baza a nu stiu carui contract, este specificat clar ca plata se efectueaza pentru cele doua coloane, in rest valorile sunt 0.

Multumesc,
Catalin Nita.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
catalinita, utilizator
Chiar daca v-ati debransat tot trebuie sa platiti pentru partile comune (tevile care trec prin apartamente chiar daca sunt izolate, tevile si caloriferele de pe casa scarii, din spalatorii, uscatorii, tevile care trec prin subsol), din totalul facturii aproximativ 30-40% sunt cheltuieli parti comune si se repartizeaza tuturor proprietarilor in functie de cota-parte indiviza detinuta.
H.G 1588/2007 Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Posibila incalcare a legii 296/2oo4 iraela iraela Buna ziua, Sunt unul din numerosii proprietari care s-au debransat legal dela sistemul centralizat de incalzire cu multi ani in urma. Dupa cum bine stiti, de ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)