Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna, as avea nevoie de un raspuns urgent. In urma unui proces de stabilire a paternitatii, daca prezumtivul tata a iesit ca fiind tatal biologic al unui minor de 2 ani si 3 luni(procesul a inceput cand minorul avea aproximativ 4 luni), am facut si testul adn de paternitate in urma cu 3 luni, rezulatul fiind pozitiv ca este tatal biologic al minorului . ., pot sa cer sa imi plateasca pensie alimentara de la nastere(e vorba de acel procent de 25% din salar, fiind singurul copil care il are in cazul de fata)? Si cum pot sa il fac sa imi plateasca cheltuielile de judecata, pensia alimentara din urma si alte cheltuieli, daca am decizia definitiva si irevocabila daca acesta refuza sa imi plateasca!? In cat timp as putea sa apelez la un executor, in caz ca acesta refuza sa imi plateasca? Astept un raspuns, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ioanafg , utilizator 19:21, 13 Ianuarie 2014
Buna ziua,
De principiu puteti sa o solicitati.
Va sfatuiesc sa va adresati executorului cat mai repede desi termenul este de maximum 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei (deciziei daca au fost exercitate si caile de atac)
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pretinde pensie de întreținere pentru minor de la tatăl biologic, dacă acesta nu l-a recunoscut? poate fi obligat de instanță să facă testul de paternitate? Diana Daisy Diana Daisy În cazul în care îl dau în judecata pe tatăl copilului, pt pensia alimentara îl poate obliga instanta și la un test de paternitate, în cazul în care ... (vezi toată discuția)