avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț are suspiciuni ca minorii nu sunt ai lui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț are suspiciuni ca minorii nu sunt ai lui și ma amenință că, dacă nu renunț la pensia de întreținere, o să ceară test de paternitate. N-am nimic împotrivă dar nu vreau să treacă ei prin așa ceva, ce pot face?

Buna ziua ! Am si eu o problema ! Recent am divortat si din casnicie avem doi copiii , unu de 15 si unu de 6 ani ! Fostul meu sot acuma a inceput sa aibe suspiciuni ca copiii nu s a lui si ma ameninta ca daca nu renunt la pensia alimentara o sa ceara test de paternitate ! Eu nu am nimic impotriva sa faca testul dar nu vreau ca copiii sa treaca prin asa ceva ! Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AndreeaMirabela , utilizator 23:58, 6 Septembrie 2019
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu plateste de buna voie, il puteti executa silit sau ii puteti face plangere penala pt abandon.
Mai departe, sa face ce doreste.
Copiii chiar daca vor ajunge sa faca testul adn, e practic o analiza, nu trebuie sa le ziceti nimic altceva asa ca nu vor trece prin nimic traumatizabt. Fac o analiza ca oricare alta, ca doar au mai fost, numai ca acum, daca se va ajunge acolo, nu ii duceti la policlinica, ci la iml.
Asa-s unii, ar face orice sa nu plateasca pensie pt copii de frica ca le mananca fostele neveste banii, sunt in stare sa zica ca nu sunt copiii lor. Unii prefera sa faca inchisoare decat sa plateasca, fel si fel de specimene.. oricum, asa e tatal copiilor dvs si nu puteti schimba asta.


Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2019
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul.sot poate sa faca ce dorește... pensia alimentara e un drept al minorilor. Neplata cu rea credință a pensiei alimentare 3 luni consecutive, e fapta penală de abandon de familie. Dacă fostul soț inițiază acțiune de tăgadă paternitate, vor fi niste costuri pe care va trebui să le suporte si vorbim de mii de lei... între 3 si 4 mii lei costa testul ADN la 2 minori... :) Asa ca fiti linistită. :)
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Ioan Viorel Danciu, Mediator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia e un drept al copiilor, nu puteți dumneavoastră renunța la el.
Și dacă prin absurd face testul și pe hârtie nu sunt copii lui, după ce au stat atâta timp împreună e părintele lor. Analiza aia de sânge e irelevanta.
Dacă eu as afla mâine ca fiul meu nu e de fapt fiul meu biologic nu as putea sa îl iubesc mai puțin.
Chiar dacă merge în instanta și cere test ADN va trebui înainte de asta sa probeze ca a aflat fix în ultima perioada informații demne de încredere cum ca nu ar fi copii lui.
Stați liniștită. Executați-l dacă nu plătește pensia. Poate reușiți sa îl înregistrați când va amenință cu testul ADN ca să îl și reclamați la politie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti i fostului sot sa introducă acțiunea , pentru copii nu este nimic traumatizant, li se ia puțină saliva și gata. Ce i traumatizant in asta?!
Dacă soțul deschide acțiunea el va trebui sa achite și costul ADN.
Cred ca ar trebui încurajat și executat silit pe pensie!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti i fostului sot sa introducă acțiunea , pentru copii nu este nimic traumatizant, li se ia puțină saliva și gata. Ce i traumatizant in asta?!
Dacă soțul deschide acțiunea el va trebui sa achite și costul ADN.
Cred ca ar trebui încurajat și executat silit pe pensie!

Alte discuții în legătură

Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)
Prescriptie actiune in tagada paternitatii liduska liduska M-am casatorit in anul 2000. In 2002 am nascut un baiat. Casatoria noastra s-a desfacut printr-o sentinta de divort in anul 2005. Acum, in 2011 a facut un test ... (vezi toată discuția)
Se poate face testul de paternitate după 5 ani de la nașterea copilului, prin hotărâre judecătorească? Costy Moldovina Costy Moldovina Buna seara! Se poate face testul de paterninate dupa 5 ani de la nasterea copilului ,prin hotarare judecatoreasca? Multumesc! (vezi toată discuția)