avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renuntarea la stimulentul de insertie in favoarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renuntarea la stimulentul de insertie in favoarea CCC

Buna seara ! In Noiembrie 2013 sotia mea a nascut un baietel , iar datorita faptului ca sotia nu a fost angajata , am optat eu pentru stimulentul de insertie . Se poate intrerupe stimulentul pentru a intra in CCC ? Daca DA , in ce conditii ?
O alta intrebare este : in ce conditii pot fi concediat de angajator daca beneficiez de stimulentul de insertie sau concediul de crestere copil .(CCC).
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 15 Ianuarie 2014
1. - Daca ati optat direct pentru stimulentul de insertie (fara a intra in concediu crestere copil (CCC) se considera ca ati optat pentru CCC pana la 1 an.
- Inainte de a implini mcopilul 1 an puteti solicita CCC si indemnizatia aferenta doar pana implineste copilul 1 an dupa care veti relua activitatea si veti primi, in continuare, stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

3. Asadar pe perioada cat sunteti in CCC sau beneficiati de stimulentul de insertie nu vi se poate inceta contractul individual de munca din initiativa angajatorului decat in caz de reoranizare judiciara sau falimentul angajatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in concediu crestere copil daca la inceput timp de o perioada am beneficiat de stimulent insertie ? catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca nu intru eu in concediu crestere copil (ca tata) ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie, apoi pot la un ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie!? petronel11 petronel11 Buna ziua. Am o colega aflata in CCC, pe data de 28.08.2014 copilul implineste un an (tatal indeplineste conditiile prevazute in OUG 111/2010). Conform OUG ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie dianamuresan dianamuresan Buna ziua, Va rog sa-mi confirmati daca sunt informata corect cu un rasp la urm intrebari: 1. Trebuie sa imi intocmesc dosarul pt indemnizatia de ... (vezi toată discuția)