avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatuaje
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatuaje

Buna ziua. Vreau sa imi fac un tatuaj cu o svastica si vulturul german care aparea pe stema nazista? Este impotriva legii, ma refer la vreo lege din codul penal?
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:10, 13 Ianuarie 2008
Hmmm...svastica e un simbol cabalistic la origine, vulturu' e o pasare de prada la urma urmei...anyway...nu contravine legislatiei din Romania...
But... Inainte sa postezi aici, era bine sa dai o raita pe la psiholog (sper c-ai facut-o totusi de n-ai mai dat p-aici), asa...ca sa stabiliti impreuna ce doaga-ti lipseste...
Well...de ce vrei sa-ti umpli golu' de peronalitate cu...tatuaje, si nu orice fel de tatuaje (miram-as sa vad la careva tatuaj cu citate din einstein), ci tatuaje cu insemne naziste! De ce nu citesti o carte, e mai putin dureros...decat sa-ti faci tatuaj...si mai putin costisitor (traiasca anticariatu'!)? Uite, pentru inceput, iti recomand "History of the Holocaust in Romania" - Jean Ancel (2002, 2 vol.)...daca asta te depaseste, poti intra pe situri: oter.ro, jewish.ro etc, unde informatia e mai facila si sintetizata.... Asta te va ajuta sa-ti dezvolti cultura generala, si sa nu-i mai suplinesti lipsa cu...insemne tribale, care-s cool si dau bine pe bicepsi...
Si-n rest...multa sanatate si bunastare...tie, parintilor si bunicilor tai, daca mai traiesc (si n-au fost gazati la Auschwitz...precum ai mei).
Mazel tov dragul meu!
daca se poate vorbi de vreo epistemologie sau de repere de acest in gen in cadrul studiului istoriei, atunci cu siguranta mesajul precedent nu are nici o legatura cu acestea.

Reichsadler ("vulturul") alaturi de Hakenkreuz (crucea gamata, zvastica) sunt interzise prin lege, intra la categoria "insemne ...", si da este penal.
Insa cu vulturu poti scapa pentru ca va fi foarte greu sa se probeze ca e "genuine" vreau sa zic ca respecta dimensiunile originale, deci ca este vorba de blazonul wehrmachtului ...

Recomand toata literatura revizionista, scrisa inclusiv de francezi (nota bene !) asa ca o replica la multele gunoaie care se tot scriu pe tema "holocaust" (termen biblic pentru "ardere de tot"). Asta asa ca o "dialectica" ca sa vezi si ce e de partea cealalta, nu trebuie luate de bune chestiile de acolo. Dar cu atat mai putin cele care incrimineaza si obliga la manifestari de vinovatie pe succesori ... Sunt porcarii de ambele parti, parerea mea este ca adevaratul cercetator istoric si consumatorul veritabil de carte de istorie trebuie sa se distanteze de tot ce citeste si sa supuna propriei critici toate aspectele ce nasc din lectura, fara sa admita argumente de tipul "magister dixit".

In final mentionez ca simbolul grafic Hakenkreuz isi are originile in vremea arienilor din India de azi si se poate afirma ca are ceva in comun cu cabalistica in masura in care intreaga civilizatie si spiritualitate ariana ar avea la randul ei, tinand cont ca denumirea provine de la preotul Arie care pune bazele acestor teorii ...
Si, desigur, "asa a inceput holocaustul impotriva poporului roman" de ac. Gh. Buzatu, expert in probleme de genu asta.
Sa vezi acolo cum e cu "holocaust-urile" astea.
nu pot decat sa simt o mare usurare cand ochii mei infometati vad asemenea pareri pertinente.sunt perfect de acord:ce o tot dam de toti peretii istoriei cu acest holocaust,termen folosit in diferite interese perfide,mai ceva ca o curva de autostrada!nu contest ca a fost o mare mizerie toata povestea razboiului,dar hai sa ii punem pe coji de nuci si pe cei iubitori de secera si ciocan,vasnici sustinatori de proletari.cate toate crimele facute de comunisti sunt trecute prea usor cu vederea.
ps:poti sa-ti pictezi pasaje din MAIN KAMPF,ca oricum nu se prinde nimeni
"daca se poate vorbi de vreo epistemologie sau de repere de acest in gen in cadrul studiului istoriei"
well...nu mi-am propus sa fac o abordare exhaustiva a subiectului din perspectiva stiintifica...
Eu "am vorbit" din punctu' de vedere al unei persoane ale carei strabunici, si-o parte din bunici...au murit gazati, dupa chinuri groaznice... de fapt, sub impulsul acestui gand, al acestei drame de familie (poate tocmai de aceea n-am gandit prea mult latura epistemologica...stuff).
Desigur, ca outsider, vezi lucrurile mai detasat, ai o judecata obiectiva etc... But... inainte sa fie goniti, chinuiti, nimiciti, strabunicii mei au fost...invatatori; ii invatau pe copii sa scrie si sa citeasca.. erau niste oameni cinstiti, modesti, curati...si au platit pentru asta. Anyway...puteau sa fie oricum, erau ai mei...si mi se pare de-ajuns, am crescut cu amintirile celorlalti despre ei, asa ca e normal sa ma "zbarlesc" in fata fanilor criminalilor rudelor mele...
Mda...cu etimologia termenului "holocaust"...nu stiu ce-ai avut...adica, ai pus paranteza aia ca sa-ti etalezi cunostintele sau...vrei sa arati ca...ce?! E un termen preluat din biblie si asa a fost denumit, simbolic masacrul... So what?!
Ca sa revin, nu ma intereseaza disputele pe tema "holocaust", cati au fost si ce si cum... Nu apar o doctrina, un popor... Nici nu-mi urlu-n gura mare drama si durerea, nu acuz, nu ma exteriorizez prea mult cu privire la asta...Apar doar sangele din care-am fost nascuta si atat!
Zbye!

Alte discuții în legătură

Folosirea in online a semnelor naziste andrei0290 andrei0290 Buna ziua, activez in domeniul entertaiment si as dori sa va intreb cat de permisiva este legislatia la folosirea insemnelor naziste. De exemplu am inteles ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor, am si eu o geaca second hand oarecum de armata, ... VladWalker VladWalker Buna ziua tuturor, Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde ... (vezi toată discuția)
Contestarea sau negarea holocaustului Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Trebuie sa incep cu o marturisire: Nu sunt evreu, iar Mordechai Buxbaum e doar una din \"roadele\" imaginatiei mele care uneori e putin prea zburdalnica. Cu ... (vezi toată discuția)