avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apelul: comunicarea motivelor, obligativitatea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apelul: comunicarea motivelor, obligativitatea angajãrii unui avocat, depunerea întâmpinãrii

un proces cistigat in stadiul de ,,fond,, piritul a facut ,,apel,, (10/01/2014) intrebarea mea este cind voi primi comunicarea din partea judecatoriei ? pentru a ma pregati cu pregatirea apararii? si daca trebuie sa raspund cu o a,,intimpinare,,la apelul inaintat multumesc
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 20:10, 23 Ianuarie 2014
Instanta care va judeca apelul va trimite citatie si veti afla termenul de judecata. Puteti sa urmariti si portalul instantelor de judecata , ori pur si simplu sa intrebati la arhiva daca a plecat dosarul in apel si apoi la instanta de apel, ce termen s-a fixat. Dupa depunerea motivelor de apel de catre apelant , veti avea termen sa formulati intampinare .
Nu avem de unde sti cand veti primi comunicarea, legea neimpunand un termen exact de redactare si de comunicare catre parti.

Din modul de redactare al intrebarii dvs inteleg ca s-a declarat apel, desi inca nu ati primit comunicarea motivarii sentintei. Este asa sau nu?

Daca ati primit motivarea si s-a declarat apel, atunci - odata cu citatia primita de la instanta competenta sa judece apelul - veti primi si motivarea apelului depus de partea adversa, urmand ca dvs sa formulati intampinare in care sa combateti cele sustinute de aceasta prin motivele de apel.
da multumesc nu am primit nimic doar mam uitat pe portal si am intrebat la arhiva unde mi sa spus ca a facut apel,nu stiu inca motivatile stiu ca in faza de apel trebuie sa fiu reprezentat de ,,avocat,,,nu am cunostinte juritice iar din aceasta cauza mai mult ca sigur impiedic buna desfasurare ,ar mai fi o intrebare ,in faza de apel voi fi nevoit sa achit anumite taxe judiciare? sau de alta natura?,findca avocatul sigur trebuie sal platesc pt a ma putea reprezenta legal ,intreb findca in faza de fond nu am avut avocat miam sustinut cauza singur iar taxa judiciara am platito 50% benefiicind de ajutor public judiciar multumesc domnule avocat PS am incercat sa raspund separat asfel incit sa fiu inteles mai bine

motivarea comunicarii sentintei din faza de fond ,,admite cererea admite actiunea am primito foarte repede la 6 zile de la hotarirea judecatoreasca (10/12/2013),, in schimb motivatia pt care a deschis ,,apel,, piritul sau din partea piritului nu o stiu inca ,am gasit pe cine sa ma reprezinte dar inca nu pot face intimpinare findca nu cunosc ,,motivul,, mam uitat acum pe portalul judecatoriei in data de 10 apare ca adepus apelul si mai apare o data de 14 adica ieri care probabil a depus motivatia sau este o gresala pe portal .Banuiesc ca de la depunerea ,,apelului,, am un anumit termen sa intocmesc ,,intimpinarea,,. multumesc doamna avocat sa aveti o zi buna
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Era foarte util să precizați când a început procesul ca să știm care Cod de procedură civilă este aplicabil.

Dosarul va fi înaintat instanței de apel, împreună apelul formulat de cealaltă parte. Instanța de apel vă va cita cu motivele de apel și vă va pune în vedere să depuneți întâmpinare.

În apel nu este necesar să fiți reprezentat prin avocat. Dacă nu declarați apel, nu trebuie să plătiți taxă judiciară de timbru.
procesul a inceput in noiembrie 2013 din lectura sentintei cred ca sa aplicat vechiul cod civil,eu nu am dorit apel findca in mare parte mia fost favorabila sentinta dinsi au facut apel ,iar pe portalul judecatoriei sa facut apel pe 10/01/2014 iar pe 14/01/2014 probabil au depus intimpinarea findca nu stiu de ce apare pe portal la capitol ,,cai de atac ,, doua date respectiv 10/01/2014 si 14/01/2014 ,imi voi lua avocat findca nu ma mai simt in stare sa merg pina la capat singur voi gasi o intelegere din partea avocatului desi sint cam lefter ,totusi avocatul stie cum sa vobeasca pe cind eu mai mult incurc justitia ,am 52 de ani nam avut treaba cu justitia nici odata multumesc pt raspuns o seara buna va doresc tuturor.

Alte discuții în legătură

Apel -noul cod de procedura civila marusca marusca Situatia este urmatoarea: procesul s-a judecat pe noul cod de procedura civila si am cistigat la fond.Cu toate ca nu am primit hotarirea acasa ,am vazut doar ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa - comunicare acte procedurale eugen82 eugen82 Deschid urmatorul subiect de discutie ca urmare a situatiei semnalate in topicul “ce cale extraordinara de atac se poate promova” deschis de diana ... (vezi toată discuția)