avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problema insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problema insolventa

Buna seara! Tatal meu a detinut o societate care acum se afla in procedura de insolventa. Societatea are datorii catre stat - finantele publice si catre o banca. La banca s-a girat cu un imobil si cu o autoutilitara. Lichidatorul judiciar ne-a spus ca banca are prioritate la recuperarea sumei, intrucat datoria s-a facut inainte ca problemele cu finantele publice sa existe (sau ceva de genul acesta - nu ma pricep). Acum o zi am primit o instiintare de executare silita, prin care ni se soma sa achitam suma restanta catre banca. Problema este urmatoarea. Lichidatorul judiciar a valorificat toate bunurile disponibile ale societatii (aproximativ 14000 RON) banii fiind depusi intr-un cont deschis de acesta (lichidator) tot la aceeasi banca la care este si datoria societatii. Datoria catre banca este de 8000 RON. Lichidatorul mi-a zis ca banii vor fi virati catre banca, dar in luna februarie - spre sfarsit. Intrebarea mea este: de ce banca nu si-a "tras" direct restanta din contul paralel? In cazul acesta, cine are prioritate: banca sau statul? Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez. Mentionez ca este urgent, intrucat imobilul girat este locuinta personala si as ramane fara casa. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
mirceasima, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietar decedat, recuperare datorii intretinere anaoi75 anaoi75 Avem urmatoarea situatie in bloc: un proprietar decadat, cu datorii catre AP, mostenitorii de negasit. Avem privilegiu imobiliar pe suma datorata in ultima ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata vasile_r vasile_r Sunt asociat unic si administrator la un SRL. am acumulat datorii la fisc de circa 14000 ron, la terti de circa 10000 ron, si figurez cu circa 20000 ron bani ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa aNak1n aNak1n Buna ziua, societatea la care am lucrat a intrat in insolventa pe 27 mai.Pana pe 15 iulie toti angajatii au fost trimisi in somaj, societatea ramanand datoare ... (vezi toată discuția)