avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra terenului atribuit de CAP ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra terenului atribuit de CAP intravilan

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie.

Pe baza legii 18/1991 avem un titlu de proprietate unde sunt trecuti toti mostenitorii, pentru un teren intravilan de 2000 mp.

La un moment dat, inainte de 1989, pe acel teren s-a construit un grajd. Pentru constructie, s-a obtinut de la CAP o autorizatie de constructie pe 250 mp, pe numele unuia dintre mostenitori. Dar la constructie au contribuit in acel moment si parintii, nu numai el.

Acum - cu ocazia iesirii din indiviziune, acesta pretinde ca grajdul si 250 mp sunt numai ai lui, si doar diferenta de 1750 trebuie impartita in mod egal intre mostenitori. Cred ca se bazeaza pe art. 24 din legea 18/1991.
Mai mult, are si o adeverinta de la primarie ca figureaza in Registrul Agricol cu 250 mp intravilan.
Totusi, nu are un act de proprietate, cum ar fi vanzare-cumparare de la CAP.

Intrebarea mea este, e justificata pretentia lui?
Poate judecatorul sa ii dea dreptate doar pe baza Autorizatiei de constructie de la CAP?

In CF nu este nici un inscris pentru grajd si cei 250 mp.

Noi am adus si martori care au spus ca la constructie au contribuit si batranii, care locuiau si ei acolo atunci.

Ce ar trebui sa spunem in instanta?

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Teren cu casa nicu20 nicu20 buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. virgilirimia virgilirimia As dori sa stiu daca se poate face iesirea din indiviziune pentru o casa, fara a avea titlu de proprietate pentru terenul pe care se afla aceasta. (vezi toată discuția)