avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul concediu de odihna

Buna seara,

Sunt angajata la aceasta firma , din 04-07-2013. In luna decembrie incepand cu data de 23 pana in data de 31, am fost instiintata ca trebuie sa fac o cerere de concediu odihna.Salariul meu este de 800 ron/luna.Patronul spune ca acele zile vor fi platite cu 75% din salariul de incadrare (minim pe economie).In acesta perioada zilele mele de concediu sunt 5, restul fiind date de catre stat.Va rog sa imi spuneti ce bani trebui sa iau in luna decembrie.Calculul exact si legea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 30 Mai 2014
1. Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

2. Cate zile de CO sunt prevazute in c.i.m.?
Am si eu o intrebare si pentru ca este asociata subiectului, m-am gandit sa nu mai deschid un topic nou.

Asadar, mai am 9 zile de concediu de odihna neefectuate, aferente anului 2013. Exista un paragraf de lege prin care pot solicita cuantumul in bani al acestor zile ? Chiar nu am nevoie de atatea zile si as prefera banii.... :)
Exista, dar nu pentru situatia mentionata de dvs.

Codul Muncii
art.146
,,,,
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Banuiam ca nu este posibila compensarea in bani in conditii obisnuite, din pacate.
Buna seara,

In contract am 21 de zile concediu.La aceasta firma am inceput in data de 04-07-2013 (pana in prezent avand zilele de concediu aferente perioadei, presupun).Cunoscand salariile minime pe economie (pe care il am si eu),in ultimile 3 luni anterioare lunii decembrie, imi puteti face un scurt calcul? Sunt nelamurita pt ca patronul mie imi opreste din salariul meu de 800 ron in mana, acel concediu.Am inteles ca voi lua 746 lei sau ceva de genu' ,pe luna decembrie.

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical roxanafcs roxanafcs Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru luna decembrie a anului 2014, cand am avut 9 zile lucratoare de concediu medical pentru risc ... (vezi toată discuția)
Calcul plata zile concediu BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Firma la care am lucrat trebuie sa imi plateasca 21 zile de concediu. Salariul meu \\"in mana\\" a fost de 3000 lei si 19 bonuri de masa. din ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Adriyadriana Adriyadriana Buna ziua,am o întrebare,am concediu medical de pe 13 -17 noiembrie 2017 ,as dori sa stiu deacă mi se va plati.Menționez ca nu am inca 6 luni lucrate,sunt ... (vezi toată discuția)