avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamuriri calcul somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamuriri calcul somaj

Buna ziua, in situatia in care un angajat a castigat prin hatarare judecatoreasca contravaloarea sporului de vechime pentru o perioada de 3 ani( 2007-2009) in anul 2013 (conform contractului colectiv de munca) , s- au oprit toate contributiile , aceasta suma se ia in calcul in eventualitatea beneficierii de ajutor de somaj in anul 2014?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ellen_eco , utilizator 20:22, 24 Ianuarie 2014
art.39
L76/2002

2 Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. 17.1 este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
......;
b )suma prevazuta la lit. a la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.

Art. 160. C.Mun
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Da, daca persoana in cauza va fi in postura de a primi indemnizatai de somaj, in calculul acesteia veti lua in considerare si sporul de vechime castigat in instanta.


Se va lua in calcul numai daca acest spor a fost luat in calculul contributiei pentru somaj.
ellen_eco a scris:

... s- au oprit toate contributiile ...,


Se pare ca sporul a fost luat in calculul contributiei pentru somaj.:)
Va multumesc pentru lamuriri.
La momentul serpectiv (2007-2009) angajatul avea contract de munca la o alta societate (societate care face parte din acelas GRUP cu actuala societate la care este angajat ). Se ia in calcul si aceste sume la acordarea ajutorului de somaj (oprinduse contributia pentru somaj
Daca da, conform caror legi, hotarari etc.
Va multumec inca o data pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Calcul somaj yenetex yenetex Buna seara , Am o nelamurire in privinta modului de calcul al somajului ! Mai precis salariul brut este de 5860 de lei pe luna. In ultimile 6 luni am primit ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj florian_florina_anca florian_florina_anca Buna ziua!Am lucrat pana in septembrie 2010 avand o vechime de aproape 9 ani, iar apoi am ramas pe somaj timp de 9 luni.Am reinceput munca in aprilie 2012 pe o ... (vezi toată discuția)
Calcul ajutor somaj si concediu medical in timpul somajului rusu radu rusu radu am 25 ani vechime si in ultimele 6 luni am avut un total de 130 zile de concediu medical. Pentru calcularea ajutorului de somaj cei 10%se refera strict la ... (vezi toată discuția)