avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata pentru prescrierea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata pentru prescrierea datoriilor

Din octombrie 2009 si pana pe 16 ianuarie 2014 am avut doua procese cu asociatia de proprietari in care imi cereau niste datori si penalitati (nejustificat de mari din punctul meu de vedere). Ambele procese s-au incheiat cu perimarea cererilor intrucat asociatia nu a depun nici unul din actele solicitate de instanta.
Acum a si vrea sa chem eu asociatia in judecata si sa cer prescrierea datoriilor.
Intrebarile mele sunt:
-pe ce perioada pot cere prescrierea datoriilor ? (figurez cu datorii la asociatie din aprilie 2007)
-trebuie sa astept redactarea hotararii din ianuarie 2014?
-cum se redacteaza o cerere de chemare in judecata pentru prescrierea datoriilor?
-pot face o asfel de cerere daca nu am listele de plata decat pentru o anumita perioada (doar cele depuse de asociatie in instanta) iar asociatia refuza sa imi elibereze copii de pe restul listelor de plata?
-se taxeaza o asfel de cerere? Daca da care este suma, aproximativa?

Alte discuții în legătură

Infractiune petre_marian petre_marian Buna seara.Am o nelamurire a unei situati in legatura cu asociatia de proprietari si anume.La data de 10-10-2012 asociatia inscrie un privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere dupa 4 ani heiditzi heiditzi Mama locuieste in Galati. Este o femeie corecta si si-a platit la timp intretinerea. In luna februarie 2010 s-a afisat intretinerea pentru luna ianuarie. Si a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca legala petre_marian petre_marian Buna ziua ,As dori sa intreb cum se intabuleaza creanta in favoarea asociatiei de proprietari in baza art,51 din legea 230/2007 care se inscrie la cererea ... (vezi toată discuția)