avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 010 TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 010 TVA

Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 12:23, 27 Ianuarie 2014
Formular 010 se depune de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Reglementare: art. 152 alin. (6) Cod Fiscal; OMEF nr. 262/2007;
Codul Fiscal prevede ca:

" 6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153. Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligaţii privind taxa de plată şi accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrată în scopuri de taxă conform art. 153."
Buna ziua,

Depuneti astazi declaratia 010, dar sa aveti cifra de afaceri realizata in 2013 de peste 100.000 euro, altfel veti ramane platitor de TVA trimestrial si nu aveti de ce sa depuneti 010.
In cazul in care cifra de afaceri este de peste 100.000 euro atunci depuneti 010 si veti ramane cu TVA lunar pana la finele anului 2014. Nu se va schimba perioada fiscala privind TVA in timpul anului, decat in situati in care veti avea achizitii intracomunitare.

O zi extraordinara.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
Total Contabilitate, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon cifra de afaceri de 35000 euro ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU firma este platitoare de impozit pe profit si de tva si depune declaratiile trimestrial.la sfarsitul anului 2008 am depasit cifra de afaceri de 35000 ... (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a trece la tva obligatoriu 1ppp 1ppp Sunt un srl, micriintreprindere de la infiintare (2012). In luna mai devin platitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit intrucat depasesc CA de ... (vezi toată discuția)