avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Procedura pentru a trece la tva obligatoriu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Procedura pentru a trece la tva obligatoriu

Sunt un srl, micriintreprindere de la infiintare (2012).
In luna mai devin platitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit intrucat depasesc CA de 65000E.
Ce acte se depun?
Care sunt termenele?
Potrivit art. 152, alineatul (6) din Codul fiscal, persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153.

Pentru inregistrare depuneti declaratia 010.Unele administratii cer si balanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum facturez cand trec de la neplatitor la platitor de tva? carmenbn carmenbn O SC neplatitoare de tva atinge astazi pragul de 65.000 de euro.Are ca obiect de activitate vanzarea de cereale,deci poate aplica taxarea inversa.Cum ... (vezi toată discuția)